Odprto pismo županu občine Naklo

Spoštovani župan Občine Naklo g. Ivan Štular, na problematiko v zvezi z nogometnim igriščem v Naklem Vas opozarjamo že lepo število let, rešitev se vleče že več kot desetletje.

Naj spomnimo, da je ŠD Naklo pred več kot dvanajstimi leti legendarno igrišče pod Štucljem (tega smo dobili v zameno za v letu 1972 odvzeto igrišče ob Cesti na Okroglo, danes so tam Mercatorjeva skladišča), odstopil Občini Naklo za potrebe gradnje Osnovne šole Naklo in športnih igrišč ob njej, pri čemer je Občina obljubila nadomestno igrišče, vendar pa ga do danes še ni zagotovila. To pomeni, da smo od leta 1996 brez svojega igrišča. Trenutno nakljanski nogometaši uporabljamo nogometno igrišče pri Merkurju, ki je, ne boste verjeli, že deseta lokacija nas, nogometašev, od začetkov nogometa v Naklem. Zemljišče je last Merkurja, mi smo samo pogodbeni najemniki, z zelo kratkim - enoletnim odpovednim rokom. Tako ves čas z negotovostjo čakamo, kdaj nas bo Merkur obvestil, da moramo to lokaciji v enem letu zapustiti, mi pa ne bomo vedeli, kam.

 

V zadnjem času Občina Naklo »pospešeno« išče primerno zemljišče za novo nogometno igrišče. Kot vse kaže, pa je sedaj zelo blizu končne rešitve, s katero pa se v NK Naklo nikakor ne moremo strinjati. Igrišče naj bi naredili pri spomeniku padlim borcem v NOB v Strahinju, kjer je občina lastnik približno 1,5 ha velikega zemljišča, nekaj pa ga imajo namen še dokupiti. Po naši oceni in po mnenju ljudi, ki se na šport spoznajo, je milo rečeno ta lokacija nesprejemljiva. Naj pojasnimo, zakaj tako mislimo. Kot prvo bi nogomet odšel iz Nakla. To nikakor ne pride v poštev. Samo predstavljajte si, da bi recimo Realu iz Madrida nov štadion zgradili v Barceloni. Smešno, kajne? Kot drugo in najpomembnejše, lokacija je izredno težko dostopna zaradi ozke ceste skozi Strahinj. Treba je vedeti, da bi bil v tem primeru promet zelo otežen, dostop z avtobusi pa praktično nemogoč. Kot tretje je treba vedeti, da je v neposredni bližini te lokacije kar nekaj sosedov, ki ne bodo zadovoljni z vsakodnevnim vrvežem mladih nogometašev v njihovi bližini (se še dobro spomnimo težav s sosedom, ki smo jih imeli na igrišču pod Štucljem). Omeniti je treba tudi dejstvo, da je teren na tej lokaciji močvirnat in bo s sanacijo tega problema občina imela kar nekaj dodatnih stroškov.

 

Ker si zelo želimo TRAJNE rešitve problema nogometnega igrišča v Naklem, predlagamo, da se to igrišče naredi ob Osnovni šoli Naklo, kjer bi šolska igrišča in nogometno igrišče predstavljalo zaključen in kompleten športni park, praktično sredi vasi, ne moteč za sosesko in tako rekoč »pri kraju«. To je idealna lokacija, boljše v Naklem ni. Za tako rešitev nam bodo tudi zanamci hvaležni.

 

Občini Naklo predlagamo, da naj za zemljišče v Strahinju, katerega lastnik je, poskrbi za spremembo namembnosti v gradbeno zemljišče in s prodajo te zemlje financira nakup zemljišča za OŠ Naklo za potrebe nogometnega igrišča.

 

Nogomet se v Naklem igra že več kot 72 let. Ima tradicijo in zato MORA ostati v Naklem. Temu v prid govorijo naši našteti argumenti, 150 registriranih nogometašev in velika podpora krajanov.

 

Verjamemo, da nam je vsem v interesu, da se kalvarija z nogometnim igriščem v Naklem konča in da se Nogometnemu klubu Naklo omogoči normalno delovanje, da se lahko vrne na pota stare slave s končno svojim igriščem pri OŠ Naklo!

 

Kjer je volja, tam je pot!

 

Predsednik ŠD Naklo

Ciril Žontar

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Tržič / petek, 3. september 2010 / 07:00

Tržiški glas

Tržiški glas, 3. september 2010, št. 3

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / torek, 11. avgust 2009 / 07:00

Na Pomurskem sejmu tudi ocenjevanje medu

Gornja Radgona - Na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni so v okviru priprav na kmetijsko živilski sejem po večletnem premoru spet pripravili ocenjevanje medu. Ocenjevanje se je zače...

Zanimivosti / torek, 11. avgust 2009 / 07:00

Plezalna stena sredi mesta

Kamnik - Člani Alpinističnega odseka Kamnik so v nedeljo na trgu ob kavarni Veronika postavili plezalno steno za športno plezanje, namenjeno najmlajšim. »Steno smo postavili ob l...

Gospodarstvo / torek, 11. avgust 2009 / 07:00

Oslabitve močno oklestile dobiček

UniCredit Banka Slovenije je v letošnjem prvem polletju dosegla 2,5 milijona evrov čistega dobička, lani v enakem obdobju 8,7 milijona.

Kronika / torek, 11. avgust 2009 / 07:00

Vozniki so pihali osem ur

Pri Sebenjah se je huje ponesrečil motorist, ki je nameraval ubežati policijski patrulji, ki je sodelovala v akciji Promil.

Slovenija / torek, 11. avgust 2009 / 07:00

Opozorili na promet v Alpah

Organizacija Cipra Slovenija je tudi letos pripravila akcijo Ogenj v Alpah, pri čemer so letos izpostavili problem prometa.