Vrata Aničinega dvigala je simbolično prvi odprl kranjskogorski župan Jure Žerjav.

Novo dvigalo za Anico Možina

Anica Možina je po hudi bolezni nenadoma postala odvisna od invalidskega vozička.

Belca - »Še pred dobrim mesecem sem bila obsojena na štiri stene svojega stanovanja. Da sem šla lahko na vrt in med ljudi, so morali moji domači premagovati hude fizične napore, ko so me prenašali po stopnicah. Zdaj do vas lahko pridem s pritiskom na gumb, za kar sem zelo, zelo hvaležna,« je v sredo na otvoritvi invalidskega dvigala, za katerega so sredstva zbrali v humanitarni akciji, dejala Anica Možina z Belce.

Anica Možina je pred dobrim letom in pol po hudi bolezni nenadoma postala odvisna od invalidskega vozička. Nova situacija je vsej družini, ki ima stanovanje v zgornjem nadstropju stanovanjske hiše na Belci, popolnoma spremenila življenje. »Začelo se je z dobrodelnim koncertom, ki ga je za Aničino dvigalo pripravil KUD Jaka Rabič, potem so iniciativo, da pomagamo Anici, dali domači gasilci. Krajevna skupnost jo je vzela resno, vključil se je Rdeči križ, prek katerega smo zbirali sredstva, pa občina, ki je vsem gospodinjstvom poslala prošnjo za pomoč in položnice,« je začetek uspešne akcije pojasnil Feliks Zima, član organizacijskega odbora. »Z donatorskimi sredstvi je veliko pomagala Karitas, številna podjetja in posamezniki – vseh skupaj je bilo približno 200. V akciji je bilo tudi veliko udarniškega dela, predvsem žičničarjev in gasilcev, pa tudi sosedov in prijateljev Možinovih,« je še povedal. Za nekaj več kot 26 tisoč evrov vredno invalidsko dvigalo so do sedaj zbrali približno 19.500 evrov, manjkajoča sredstva pa bodo, tako upajo, zbrali še v prihodnjih mesecih.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / petek, 1. december 2017 / 19:01

Nogometaši Domžal z Olimpijo, Triglav k Rudarju

Kranj – V soboto in nedeljo bodo nogometaši v prvi SNL Telekom odigrali tekme 18. kroga. Triglav jutri čaka težko gostovanje, saj odhajajo k trenutno tretjemu na lestvici, velenjskemu Rudarju. Tekm...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 11. avgust 2008 / 07:00

Srečanje ljudskih pevcev in godcev

Prejšnjo nedeljo so pri Sv. Ožboltu nad Škofjo Loko semanji dan že tradicionalno združili s Srečanjem ljudskih pevcev in godcev, ki je bilo tokrat že dvanajsto po vrsti.

Prosti čas / ponedeljek, 11. avgust 2008 / 07:00

Na Kmetiji zadnje priprave pred snemanjem

Na Mrzlem vrhu nad Žirmi v teh dneh potekajo še zadnje priprave pred začetkom snemanja nove sezone resničnostnega šova Kmetija.

Prosti čas / ponedeljek, 11. avgust 2008 / 07:00

Eva Moškon odslej v E.V.A.

Evo Moškon smo v zadnjem času na glasbenih odrih lahko zasledili z novo zasedbo in precej drugačnim repertoarjem kot v preteklosti.

Zanimivosti / ponedeljek, 11. avgust 2008 / 07:00

Novo dvigalo za Anico Možina

Anica Možina je po hudi bolezni nenadoma postala odvisna od invalidskega vozička.

Zanimivosti / ponedeljek, 11. avgust 2008 / 07:00

Anketa: V lokalih je sedaj prijetneje

Leto dni je minilo od uvedbe kadilskega zakona, ki med drugim prepoveduje kajenje v vseh javnih notranjih prostorih, tudi v gostinskih lokalih. Ste se na novi zakon že navadili?