Obnovljen most v Zgornji Luši

Most v Luši obnovljen, v Bodoveljski grapi do konca avgusta

Na cesti skozi Zgornjo Lušo se je pred kratkim zaključila obnova mostu pri odcepu za zaselek Dragobačk.

Zgornja Luša, Bodoveljska grapa - Kot je povedal Miha Bizjak z občine Škofja Loka, je bil most dotrajan, nato pa še poškodovan v septembrskih poplavah: »Most je po temeljiti rekonstrukciji širši, urejene so bankine. Izvajalec SCT Ljubljana je ob tem uredil in asfaltiral tudi cesto v dolžini 350 metrov od zadružnega doma v Luši do konca mostu. Vrednost investicije znaša 57 tisoč evrov.« Predvidoma konec avgusta pa se bodo novega mostu lahko veselili v Bodoveljski grapi. Tudi tega je lanska ujma močno poškodovala, zato so se odločili za gradnjo novega mostu, ki bo stala 27 tisoč evrov. »Upamo, da bo stroške krila država, saj gre za gradnjo v sklopu sanacijskega programa po ujmi. Izvajalec je podjetje Dolenc iz Škofje Loke,« je pojasnil Bizjak in dodal, da bo zaradi gradnje mostu ves avgust na cesti v Bodoveljski grapi veljala popolna zapora, obvoz je možen preko sv. Ožbolta.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / četrtek, 23. julij 2015 / 11:33

Dom bodo spet obnavljali

Škofja Loka – V Centru slepih, slabovidnih in starejših v Škofji Loki, kjer se zadnja leta vrstijo obnove oddelkov, poleti spet potekajo obnovitvena dela. Stavbo obnavljajo od zgoraj navzdol, letos...

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / petek, 30. oktober 2015 / 07:00

Medel odziv na odpis dolgov

Jutri se izteče trimesečni rok za oddajo vlog za enkratni odpis dolgov socialno najšibkejšim, že zdaj pa je jasno, da je odziv na ukrep precej slabši od pričakovanj.

Gospodarstvo / petek, 30. oktober 2015 / 07:00

Jubilej Društva kmečkih žena Žiri

Žiri – Društvo kmečkih žena Žiri letos praznuje 40 let aktivnega delovanja. Okrogel jubilej bodo počastili s prireditvijo, ki bo prihodnjo soboto, 7. novembra, ob 10. uri v dvorani DPD Svoboda Žiri...

Gospodarstvo / petek, 30. oktober 2015 / 07:00

Bolezni in prehrana goveda

Poljane – Kmetijska svetovalna služba Škofja Loka vabi na predavanje Bolezni in prehrana goveda, ki bo v sredo ob 15. uri v kulturnem domu v Poljanah. Predaval bo veterinar Janez Habjan.

Razvedrilo / petek, 30. oktober 2015 / 07:00

Chiki Liki Tu-a v Down Townu

Kranj – V soboto, 31. oktobra, bo ob 21. uri v Rock Baru Down Town gostovala slovaška alternativna rokovska zasedba Chiki Liki Tu-a.

Razvedrilo / petek, 30. oktober 2015 / 07:00

Noč čarovnic v Vodicah

Vodice – V soboto, 31. oktobra, bo od 19. ure naprej v dvorani Kulturnega doma potekala noč čarovnic z zabavnimi igrami.