Tabor na Srednjem Vrhu nad Gozd Martuljkom je bil za tržiške in škofjeloške otroke lep uvod v brezskrbne počitnice.

Ti, jaz, sonce in smeh

Pod tem geslom so se tržiški in škofjeloški otroci družili na poletnem taboru na Srednjem Vrhu nad Gozd Martuljkom.

V začetku julija sta Mladinski center Tržič ter Dnevni center za otroke in mladostnike Škofja Loka priredila štiridnevni tabor na Srednjem Vrhu nad Gozd Martuljkom. Petnajst otrok iz Tržiča in prav toliko iz Škofje Loke je že prvi dan tkalo prijateljske vezi, med seboj so se povezovali v delovne skupine ter tekmovali v družabnih in športnih igrah. Tudi v naslednjih dneh jim ni bilo dolgčas: nekateri so prvič v Kekčevi deželi doživeli poletno sankanje, obiskali Kranjsko Goro in spali v šotorih. Pomerili so se v taborniških igrah, se naučili zakuriti ogenj, odkrivali so Martuljkove slapove, se preizkusili v preživetju v naravi, zmagoslavno so ugnali Bedanca in rešili Mojco, uživali so v vodnih vragolijah na jeseniškem bazenu … »Eden poglavitnih ciljev tabora je bil povezovanje in sprejemanje drugačnosti. Otroci iz socialno šibkejših družin so se združili z drugimi otroki. Skupaj so se učili dela v skupini, zdrave socialne komunikacije, sprejemanja drugačnih in širili svojo socialno mrežo,« sta poudarili Snežana Vujičić in Vesna Žibert.

Kot je pojasnila Vujičićeva, sicer vodja Mladinskega centra Tržič, so se tržiški otroci na taboru tokrat prvič družili z vrstniki iz drugih krajev: »Ta izkušnja je bila zelo pozitivna. V prihodnje želimo tovrstno sodelovanje še bolj poglabljati. Tako smo prejšnji teden na tržiškem bazenu gostili mlade iz kranjskega Škrlovca, mi pa smo se v sredo na njihovo povabilo udeležili delavnice Kamena doba v Gorenjskem muzeju.« Dodala je še, da bo za razliko od preteklih let mladinski center zaprt le prvo polovico avgusta, sicer pa za mlade v času počitnic pripravljajo vsakodnevne aktivnosti med 9. in 13. uro.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / torek, 27. februar 2007 / 06:00

Res bo vse zastonj, vse zastonj

V soboto, 3. marca, bodo v Kulturnem domu v Predosljah premierno uprizorili komedijo Daria Foja Vse zastonj, vse zastonj.

Objavljeno na isti dan


Avtomobilizem / četrtek, 17. julij 2008 / 07:00

Izlet v neznano

Koleos je prvi pravi Renaultov športno terenski križanec.

Avtomobilizem / četrtek, 17. julij 2008 / 07:00

Pohod hibridne energije

Test: Lexus RX 400h Executive

Avtomobilizem / četrtek, 17. julij 2008 / 07:00

Pravilno natovarjanje za varnost

Precej voznikov ne upošteva varnostnih pravil pri polnjenju avtomobilskega prtljažnika.

Mularija / četrtek, 17. julij 2008 / 07:00

Ti, jaz, sonce in smeh

Pod tem geslom so se tržiški in škofjeloški otroci družili na poletnem taboru na Srednjem Vrhu nad Gozd Martuljkom.

Mularija / četrtek, 17. julij 2008 / 07:00

Moj očka

S podružnične šole Žabnica so nam poslali spise učencev, v katerih opisujejo očke.