Ovadili mlade prestopnike

Trije mladeniči iz Begunj na Gorenjskem naj bi v domači vasi izvedli tri rope, vlom in tatvino.

Begunje – Radovljiški policisti kazensko ovadili tri mladeniče iz Begunj, stare 19, 21 in 22 let, ker jih sumijo, da so v letih 2006 in 2007 storili več kaznivih dejanj ropa, velike tatvine in tatvine.

Po navedbah policije naj bi starejša osumljenca novembra 2006 v domačem kraju dvakrat oropala starejšega oškodovanca. Obakrat sta nad njim uporabila fizično silo. Prvič sta mu vzela 35 tisoč tolarjev, drugič 39 tisoč tolarjev. Decembra istega leta naj bi 21- in 19-letnik vlomila v pisarno društva upokojencev v Begunjah, iz katere je izginil osebni računalnik z LCD zaslonom, vreden približno 150 tisoč tolarjev.

Oktobra lani sta 19- in 22-letnik na dvorišču stanovanjske hiše v Begunjah domnevno oropala starejšega oškodovanca, ki sta mu vzela sto evrov. Istega meseca naj bi najmlajši osumljenec v stanovanjski hiši v Lescah med obiskom oškodovanki ukradel denarnico, v kateri je bilo tristo evrov.

Policisti so pri vseh treh opravili hišne preiskave in pri tem našli nekatere predmete, ki so jih domnevno pridobili z vlomom. 19- in 21-letnega osumljenca so privedli tudi k preiskovalni sodnici v Kranju, ki ju je po zaslišanju izpustila na prostost.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / torek, 5. oktober 2021 / 14:31

Zrušil se je strop

V medgeneracijskem centru se je zrušil strop.

Objavljeno na isti dan


Kronika / petek, 4. julij 2008 / 07:00

Padel z gradbenega odra

Žiri - V ponedeljek popoldne se je na delovišču v Žireh med postavljanjem gradbenega odra huje ponesrečil 45-letni delavec. Med montiranjem kovinskega ogrodja je iz neznanega raz...

Kronika / petek, 4. julij 2008 / 07:00

Kriminal

Ujet med vlomom Šmarca pri Kamniku - Kamniški policisti so pred dnevi prijeli 36-letnega Albanca, ki je sredi noči skupaj z neznanima sostorilcema vlo...

Kronika / petek, 4. julij 2008 / 07:00

Ovadili mlade prestopnike

Trije mladeniči iz Begunj na Gorenjskem naj bi v domači vasi izvedli tri rope, vlom in tatvino.

Šport / petek, 4. julij 2008 / 07:00

Mladi v nogometnem kampu

Nadarjeni mladi gorenjski nogometaši so prve počitniške dni preživeli v kampu za nadarjene Futura na Bohinjski Beli, ki ga je organiziral kranjski Triglav.

Radovljica / petek, 4. julij 2008 / 07:00

Prihodnji teden dve javni obravnavi

Radovljiški občinski svet je v sredo potrdil osnutka prostorskih načrtov za turistično območje Mivke v Lescah ter za Kamno Gorico.