Varnejšo pot v šolo po novem na Orehku in v Predosljah zagotavlja utripanje luči, ki se prižgejo, ko sistem zazna pešca.

Še varnejši na poti v šolo

Predoslje - V želji, da bi bilo prečkanje cest na prehodih za pešce v neposredni bližini šol oziroma vrtcev za še bolj varno, so pri Mestni občini Kranj poskrbeli za nov varnostni sistem prehoda za pešce na solarno energijo. Že maja so ga postavili ob šolskem prehodu za pešce pri Osnovni šoli Orehek, pred kratkim pa tudi pri Osnovni šoli Predoslje. Še večja varnost je namreč zagotovljena z dejstvom, da tako imenovano tipalo prisotnosti zazna pešca, prek brezžičnega prenosa pa ob tem začnejo za določen čas na obeh straneh ceste utripati rumene luči. Sistem se napaja s solarno energijo, za opremo enega prehoda za pešce pa je Mestna občina Kranj odštela nekaj manj kot štiri tisoč evrov. Načrtujejo, da bi bili z omenjenim sistemom postopoma opremljeni vsi prehodi za pešce, ki spadajo v okvir varnih šolskih poti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / petek, 17. junij 2016 / 13:01

Bolniki in invalidi na Brezjah

Brezje – Tiskovno društvo Ognjišče bo jutri, 18. junija, organiziralo že 48. romanje bolnikov, invalidov in ostarelih na Brezje. Romanja se vsako leto udeleži več tisoč pomoči potrebnih ljudi in nj...

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 2. oktober 2014 / 13:25

Krivdo za požige zanika

Na kranjskem okrožnem sodišču so v ponedeljek opravili predobravnavni narok zoper 22-letnega Leščana Nejca Marklja, obtoženega dveh požigov in treh poškodovanj tujih stvari.

Razvedrilo / četrtek, 2. oktober 2014 / 13:08

Gorazdova slaščičarna

Gorazd Potočnik, nekoč Kranjčan, danes živi v Dragočajni, v jutranjih urah deluje podobno kot raztreseni slikar. Dokler ne dobi prve kave, še ne ve, ali bo dan v nadaljevanju sončen ali rahlo meglen.

Mularija / četrtek, 2. oktober 2014 / 13:01

Navdih čopiča ...

V Domu krajanov v Lomu pod Storžičem je potekala 22. otroška likovna kolonija. Mlade udeležence sta pritegnila druščina in vedoželjnost na likovnem področju.

Rekreacija / četrtek, 2. oktober 2014 / 13:00

Atlet, ne body builder

V kranjskem centru funkcionalnih vadb X-gym so imeli teden odprtih vrat. Znanje iz vadb udeleženci koristno prenesejo v vsakdanje življenje, v vsakdanja opravila.

Zanimivosti / četrtek, 2. oktober 2014 / 12:34

Hamburški moški (1. del)

Redki so, ki se odločijo, da bodo namesto za London, Istanbul, Pariz ali Barcelono kupili letalsko karto za Hamburg. Tokrat smo se našle svetlolaska, črnolaska in rdečelaska ter naredile točno to....