Koliko nagrade ravnateljici

Tržiški svetnik Jože Kuhelj kritizira nagrado ravnateljici VVZ Tržič. Ana Jerman je povedala, koliko bo denarja.

Tržič – Ob spremembah Odloka o ustanovitvi javnih vzgojno-izobraževalnih zavodov, ki so med drugim zmanjšale svet zavoda VVZ Tržič, je svetnik LDS Jože Kuhelj sprožil vprašanje o nenormalni odločitvi sveta v dosedanji sestavi. Ta naj bi odobril ravnateljici Vzgojno varstvenega zavoda Tržič 4150 evrov božične stimulacije. V poznejšem dopisu medijem je navedel, da ob zelo solidni mesečni plači ravnateljica ni zahtevala stimulacije od občine, ampak naj bi denar zagotovila kar iz programov vrtcev.

Vodja urada za gospodarstvo in družbene dejavnosti Občine Tržič Mateja Hafner Malovrh je izrazila presenečenje nad izjavami občinskega svetnika, ki so brez osnove. Ministrstvo za šolstvo in šport je namreč odobrilo pravilnik, po katerem ocenjujejo uspešnost ravnateljev zavodov. Delo ravnateljice VVZ Tržič so zelo dobro ocenili svet staršev, delavci zavoda in občina. Glede na to ji je svet zavoda potrdil predpisano nagrado.

»Do marca 2006 so nam izplačevali uspešnost kot del plače vsak mesec. Ob razvrstitvi v plačilne razrede se je preoblikoval obračun plač. Nagrada za uspešnost se izplača enkrat letno ob upoštevanju pravilnika o nagrajevanju. Povem lahko, da moja aprilska plača pri 38 letih delovne dobe v 45. plačilnem razredu znaša 1592 evrov. Letna nagrada za uspešnost je 2.524,92 evra (4.115,66 evra bruto); prvi del so mi izplačali, drugega pa še ne. Če bi denar razdelili na dvanajst mesecev, bi bila sedanja nagrada enakovredna izplačilom pred razporeditvijo v nove plačilne razrede. Veliko mi pomeni, da sem od vseh ocenjevalcev dobila najvišjo možno oceno. Gre za merljive stvari, ki so navedene v ocenjevalnem listu. Pomembno je, da so z mojim delom zadovoljni v kolektivu, starši in občina. Vodim zavod s 64 zaposlenimi in skoraj štiristo otroki v 22 oddelkih. Glede na vpis pričakujemo, da bo prihodnje šolsko leto še en oddelek otrok več. Gre za odgovorno delo, ki se ne neha v rednem delovnem času. Delamo skupinsko, dejavnosti pa potekajo tudi popoldne,« je povedala Ana Jerman, ravnateljica VVZ Tržič.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / četrtek, 13. december 2012 / 07:00

Brezplačni tečaji za lastnike gozdov

Bled - Blejska območna enota Zavoda za gozdove Slovenije bo prihodnje leto v Učnem centru v Bohinjski Bistrici organizirala za lastnike gozdov usposabljanje za varno delo v gozdu...

Objavljeno na isti dan


Domžale / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Člani Mladega foruma sprejeli pet resolucij

Domžale - V Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah je v soboto potekal 17. nacionalni kongres Mladega foruma SD. Mladi, ki jih je nagovoril tudi predsednik vlade Borut Pahor in...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Zaščitena belokranjska pogača

V ljubljanski gostilni Breza so aprila predstavili belokranjsko pogačo. Društvo kmečkih žena Metlika, ki je usposobilo in certificiralo dvajset proizvajalcev, je podelilo certifikate, javno pa so...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Dobili smo prvo Tuševo kuharsko zvezdo

Finale tekmovanja najboljših mladih, obetavnih slovenskih kuharjev srednješolcev je dobil svoj epilog sredi maja na terasi Planeta Tuš na Primorskem. Za naslov Tuševa kuharska zvezda se je pomeri...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Pekli vola in delili torto

Pred kratkim je najboljši sosed na Primskovem praznoval že osmi rojstni dan. Pred centrom so na parkirišču naredili pravo glasbeno–kulinarično veselico, seveda brez torte na tovrstnih prireditvah...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Čokolada in slive

Iz bogate zakladnice kuharskega mojstra Janeza Bratovža smo v njegovi knjigi Med zemljo in morjem našli simpatično kremno juho in nebeško kombinacijo čokolade s suhimi slivami.