Kriminal

Prodajal tabletke

Spodnje Pirniče - V nedeljo okoli 1.30 so policisti na javni prireditvi v Spodnjih Pirničah odvzeli prostost sedemnajstletniku iz okolice Logatca. Reditelj je namreč pred tem opazil, da na prireditvi prodaja prepovedano drogo. Policisti so mladoletniku zasegli deset tabletk ekstazija in manjši zavitek z belo prašnato snovjo. Kasneje so na podlagi pisne odredbe sodišča pri osumljencu opravili še hišno preiskavo ter zasegli še deset tabletk ekstazija in približno pet gramov posušene konoplje. Po koncu postopka so policisti pridržanje zoper sedemnajstletnika odpravili.

Izpraznili kulturni dom

Domžale - V noči na četrtek so neznani storilci vlomili v kulturni dom v okolici Domžal. Odnesli so avdio naprave (DVD predvajalnik, mešalno mizo …) in s tem povzročili za približno deset tisoč evrov škode.

Tat v garderobi

Kranj - Neznani storilec je v noči na soboto v garderobi kranjskega podjetja ukradel manjšo torbico, v kateri so bili 160 evrov gotovine, vozniško in prometno dovoljenje in bančna kartica.

Vlomil v avtomobil

Kranj - V soboto popoldne je nekdo vlomil v osebni avtomobil, ki je bil parkiran na Gregorčičevi ulici v Kranju. Tat je iz njega vzel žensko torbico, v kateri je imela lastnica potni list, osebno izkaznico, bančne kartice, kozmetiko, mobilni telefon znamke Nokia 5600 in 160 evrov gotovine.

Ukradli krtačo

Podrošt - V noči na četrtek je neznani storilec v Podroštu s tovornega vozila odvil in ukradel krtačo za pometanje cestišča. Materialna škoda znaša okoli dvanajst tisoč evrov.

Ukradli poldrugo tono kovin

Podbrezje - Neznani storilci so v noči na petek iz priročnega skladišča v Podbrezjah odpeljali poldrugo tono različnih kovin – kroma, medenine in železa. Lastnika so na ta način oškodovali za okoli 7.300 evrov.

Tatvina pred šolo

Lesce - Neznani storilec je v petek dopoldne vlomil v osebni avtomobil, ki je bil parkiran na parkirišču osnovne šole v Lescah. Iz vozila je odnesel torbico, v kateri sta bila prenosni telefon in usnjena denarnica z dokumenti. Lastnica je škodo ocenila na okoli 300 evrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / sreda, 7. oktober 2015 / 11:36

Kranjci na koroških poteh

Izletniki Gorenjskega glasa smo šli tokrat na Koroško. Obiskali smo Borovlje, Celovec, znameniti razgledni stolp Pyramidenkogel oz. Jedvovco nad Vrbskim jezerom ter božjepotno Marijo na otoku.

Objavljeno na isti dan


Jesenice / sreda, 2. julij 2008 / 07:00

Svishtovi že v obnovljenem domu

V manj kot dveh mesecih so prek Človekoljubnega dobrodelnega društva UP v celoti prenovili stanovanje kosovske družine, ki živi na Jesenicah.

Bled / sreda, 2. julij 2008 / 07:00

Obnova Riklijeve vile šele jeseni

Bled - Obnovo Riklijeve vile, ki bi se morala začeti spomladi, so prestavili na jesen. »Konec maja smo se sestali z naložbenikom, ki je nameraval začeti delati že čez poletje; ke...

Kronika / sreda, 2. julij 2008 / 07:00

Kriminal

Prodajal tabletke Spodnje Pirniče - V nedeljo okoli 1.30 so policisti na javni prireditvi v Spodnjih Pirničah odvzeli prostost sedemnajstletniku iz ok...

Kronika / sreda, 2. julij 2008 / 07:00

Izsilil prednost pred motoristom

Gorje - V nedeljo ob 19.55 se je na regionalni cesti zunaj Krnice zgodila prometna nesreča zaradi izsiljevanja prednosti 73-letnega voznika osebnega avtomobila. Vozil je iz smeri...

Kultura / sreda, 2. julij 2008 / 07:00

Stari Ilija na prostem navdušil

KUD Pod lipo Adergas je navdušil z Borštnikovo igro Stari Ilija, ki so jo uprizorili na prostem. Ta teden še dve ponovitvi.