Odgovor glede obnove poti

Glede na članek, ki ga je napisal Tone More mlajši in je bil objavljen v Gorenjskem glasu 23. maja 2008, dajemo sledeče pojasnilo:

V letu 2002 je bila opravljena digitalizacija LC in JP v občini Gorenja vas – Poljane, po katerih se opravlja promet s prevoznimi sredstvi in za njihovo vzdrževanje dobivamo sredstva iz občinskega proračuna. Omenjena cesta v digitalizacijo ni bila zajeta, saj se po njej ne opravlja promet s prevoznimi sredstvi, kar pa ne pomeni, da cesta na zemljiški knjigi ni vrisana in da jo lahko kdorkoli zapira, kar se je pred leti že zgodilo. Vsa investicijska vzdrževanja pri obnovi poti se lahko plačujejo le na podlagi sklenjenih pogodb z izvajalci, ki so izbrani na javnem razpisu v razmerju 60 odstotkov sredstev uporabniki in 40 odstotkov iz proračuna pod pogojem, da so investicije potrjene s strani sveta KS Sovodenj oziroma občinskega sveta v občini Gorenja vas – Poljane, kar pa pri obnovi omenjene poti ni bilo storjeno in zato sredstev za obnovo žal ni. Če bi se g. Tone More mlajši potrudil in se o tem pozanimal, bi mu to rade volje pojasnili v času uradnih ur tudi osebno, preden je dela opravil. Naj še pojasnim, da nekateri krajani čakajo na obnovo po več let, saj je proračunskih sredstev glede na potrebe po obnovah poti vsako leto premalo, na svetu KS Sovodenj pa se sprejema plan investicij za vsako leto posebej.

 

Člani sveta in vodstvo KS Sovodenj podpiramo in smo hvaležni za vsako opravljeno delo, ki ga opravijo krajani, žal pa se pri finančnih sredstvih veliko stvari zatakne in vemo, da je v kraju opravljeno mnogo ur dela, ki jih krajani nikoli ne dobijo plačanih. Zaradi pomanjkanja finančnih sredstev se nekatere stvari ne morejo urediti takoj in je potrebno veliko vztrajnosti in potrpežljivosti.

 

Obnova poti in plačilo vodarine sta dve povsem različni postavki, plačilo vodarine služi za pokritje najnujnejših stroškov pri vzdrževanju vodovoda in jih je zato dolžan plačati vsak uporabnik vodovoda, zato bomo g. Moretu mlajšemu za vodarino izstavili račun, ki ga je dolžan poravnati v roku 15 dni.

 

Verjamem, da bo g. More mlajši v prihodnje našel čas in se o podobnih stvareh dogovoril predhodno, da ne bo prihajalo do podobnih zapletov.

 

Stanko Bajt,

predsednik sveta KS Sovodenj

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / petek, 29. junij 2012 / 07:00

Delodajalci zadovoljni, v sindikatih previdni

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve je prejšnji petek predstavilo osnutek sprememb zakona o delovnih razmerjih z zelo konkretnimi izhodišči.

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 4. april 2007 / 07:00

Prvič Grumova nagrajenka

Nagrado Slavka Gruma je prejela igralka in dramatičarka Dragica Potočnjak, najboljša predstava po izboru občinstva in žirije je komorna opera Mnemosyne v produkciji Gledališča Glej.

Splošno / sreda, 4. april 2007 / 07:00

Pokal Vitranc: konec dober, vse dobro

Kljub mili zimi je organizatorjem uspelo izpeljati dve vrhunski tekmi. Bogat tudi spremljevalni program s Tekmo legend in Eksplozijo zabave.

Splošno / sreda, 4. april 2007 / 07:00

Praznik pod Poncami

V Planici znova na tisoče ljudi. Stojnice dobro obiskane. Komunalni delavci poskrbeli za parkirišča. Spremljajoča prireditev Špas na vas` v Kranjski Gori

Splošno / sreda, 4. april 2007 / 07:00

Učenci med babicami in dedki

V okviru projekta Mladi razveseljujemo starejše so kranjskogorski in mojstranski učenci začeli obiskovati oskrbovance Doma dr. Franceta Berglja na Jesenicah.

Splošno / sreda, 4. april 2007 / 07:00

Spretne roke žena in deklet

Pridne žene in dekleta so v Podkorenu in Ratečah na ogled postavile čudovita ročna dela.