Tudi to je "nova politika"

Minilo je že celo leto, odkar je postalo v Kranju vroče zaradi deponije odpadkov na Tenetišah. Po mukotrpnih pregovorih in mediaciji smo dočakali zaključek, ki je prinesel neuspeh za kranjsko politično oblast.

Na Tenetišah ne bo nič od tega, kar so zagotavljali župan Perne, podžupani Velov, Homan in Štravs ter direktor uprave MO Kranj Sladojević. Čas za deponijo Tenetiše se bo dokončno iztekel drugo leto, približno ob tem času. Dobili pa smo njihovo zagotovilo, da bomo na Polici imeli center za obdelavo odpadkov in deponijo na Mežakli. Toda, takoj se je pojavilo kup ugovorov in pomislekov, ali je MO Kranj sploh sposobna uresničiti projekt regijskega centra za obdelavo - ali predelavo odpadkov.

 

Na mnoga naša opozorila in vprašanja, predvsem svetnikov SD v MO Kranj, ni odgovorov in pojasnil. Zato smo kranjski Socialni demokrati, na vsaj nekaj vprašanj želeli dobiti odgovore od bolj kompetentnih sogovornikov, kot smo jih imeli do sedaj. Naš namen je bil tudi pomagati pri razreševanju te pereče problematike. Zato smo organizirali javno tribuno na temo podnebnih sprememb v povezavi z okoljsko problematiko. Poskrbeli smo tudi za ugledne sogovornike: prof. dr. Lučko Kajfež Bogataj, sodobitnico Nobelove nagrade, mednarodno priznane vrhunske strokovnjakinje za okoljske spremembe, in dr. Marinko Vovk, ki se mnogo let ukvarja tudi z okoljsko problematiko v Sloveniji in vplivom vseh vrst odpadkov na okolje. Sodeloval je tudi poslanec SD v Državnem zboru Janko Veber, ki se s to problematiko ukvarja v pristojnih odborih našega parlamenta.

 

Zaradi aktualnosti problematike smo povabilo na omenjeno javno tribuno objavili tudi preko županovega kabineta, poleg plakatov in vabil, ki so bila razdeljena v poštne nabiralnike Kranjčanov. Toda pričakovanja o udeležbi župana ali podžupanov se niso uresničila. Tudi mestnih svetnikov iz vladajoče koalicije ni zanimala tematika. So se pač odločili, da tribuno bojkotirajo.

 

Vendar, kljub odsotnosti najbolj kompetentnih za rešitev smetarske problematike v Kranju in posredno tudi v regiji Gorenjska, je bila tribuna, ki je trajala kar tri ure in pol, še posebno diskusija, po zaslugi prisotnih poslušalcev zelo kvalitetna, na momente polemična tudi na rovaš tistih, ki jih na tribuni ni bilo. So se pač odločili, da bodo naše lokalne probleme razrešili globalno, z rešitvami iz obljubljene dežele, tam preko Atlantika. Seveda za denar davkoplačevalcev.

 

Mogoče pa se na tak način vodi "nova politika" občine Kranj, da se ne hodi na dogodke, kjer so lahko zastavljena zahtevna in neprijetna vprašanja. Na enak način so reagirali tudi na okroglo mizo z naslovom »Prostorsko načrtovanje v Kranju«, ki jo je pripravilo Društvo Odgovor in na okroglo mizo z naslovom »Iskraemeco svetla prihodnost ali zvezda, ki ugaša«, v organizaciji SD Kranj.

 

Nada Mihajlovič,

svetnica MS MO Kranj

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Naklo / četrtek, 30. junij 2016 / 16:14

Čipkasti pogled skozi mavrico

V Graščini Duplje je bila na ogled čudovita razstava klekljanih izdelkov, ki jih krasijo šopki papirnatih rož. To je bila tudi prva samostojna razstava nakljanske skupine Modre spominčice.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 19. julij 2010 / 07:00

Vremenarka že petnajst let

V teh poletnih dneh prav vsakega zanima vreme. Na POP TV ga edina že petnajst let, vse od nastanka televizije, napoveduje Alenka Oldroyd - Reza.

Prosti čas / ponedeljek, 19. julij 2010 / 07:00

Dejan Raj uživa za radijskim mikrofonom

Dejan Raj, harmonikar iz Kranja, ki je bil pred leti član skupine Turbo Angels, se zelo dobro počuti tudi za radijskim mikrofonom.

Prosti čas / ponedeljek, 19. julij 2010 / 07:00

Lisičko Kim zamenjala Katja

Najstarejša članica skupine Foxy Teens Kim je zapustila lisičji brlog.

Prosti čas / ponedeljek, 19. julij 2010 / 07:00

V Bohinj vsaj namočit noge

Za televizijsko voditeljico Majo Sodja bosta ves julij in prva polovica avgusta delovna, preostanek avgusta pa bo preživela na Kreti.

Zanimivosti / ponedeljek, 19. julij 2010 / 07:00

Brezplačne počitnice za več kot tristo otrok

Kranjska Gora - Letos bo 340 otrok del počitnic preživelo v letoviščih Zveze prijateljev mladine Slovenije. Sredstva za njihovo letovanje, 102 tisoč evrov, so bila zbrana v tudi...