Kolesar Grega Bole se je v Kranju kar dvakrat veselil zmage. (Foto: Tina Dokl)

Zaznamovali so mesec

Kar dve zmagi v dveh dneh je v svojo statistiko vknjižil kolesar Grega Bole, lani še član kranjske Save, ki letos nastopa v dresu novomeške Adrie Mobil. Zmagal je dve dirki v Kranju, najprej VN Kranja, dirko UCI 1.1 kategorije, dan zatem pa še dirko Po ulicah Kranja. »Uresničile so se mi sanje,« je bil eden izmed stavkov, ki jih je izrekel po prihodu v cilj.

Kolesar iz Begunj na Gorenjskem, nekdanji hokejist, ki bo 13. avgusta dopolnil 23 let, je kolesarsko kariero začel pri KK Perftech Bled, nadaljeval v Radenski, nato v kranjski Savi, od letos pa je v Adrii. Z zmago na VN Kranja je dosegel enega svojih največjih uspehov v karieri. In teh ni bilo malo. Zmag v vseh kategorijah skupaj ima toliko, da jih že zdavnaj ne šteje več, jih pa pridno beleži njegov oče. Številka se je ustavila pri neverjetnih 182. Da je odlično pripravljen, je potrdil že na začetku sezone, ko je na etapni dirki Giro della provincia Grosetto v Italiji v skupnem seštevku osvojil drugo mesto, za italijanskim zvezdnikom Felippejem Pozzatom (Liquigas). Poleg tega je bil na tej dirki najboljši mladi kolesar. Odlično je nastopil tudi na dirki prve kategorije Giro d' Oro, kjer je bil sedmi.

Njegov letošnji tihi cilj je nastop na olimpijskih igrah v Pekingu. Z dvema zmagama v Kranju je zagotovo opozoril nase, nenazadnje si je dirki ogledal tudi Martin Hvastija, selektor reprezentance. Novo priložnost za dokazovanje bo imel na največji etapni dirki pri nas, na dirki Po Sloveniji, ki se bo začela 11. junija. »O ciljih težko govorim, saj bo konkurenca še veliko močnejša. Nobena etapa mi ni tako pisana na kožo kot dirki v Kranju. V ekipi smo dobro pripravljeni in potrudili se bomo narediti čimveč,« je o pričakovanjih pred dirko prve kategorije povedal Bole.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / četrtek, 24. september 2015 / 14:38

Čas je za Oktoberfest!

Ne le Bavarska, tudi Gorenjska bo v naslednjih dveh tednih v znamenju piva: tradicionalna prireditev Oktoberfest med drugim že poteka v Kranju in Gorenji vasi, ob koncu tedna pa se v Preddvoru obeta P...

Objavljeno na isti dan


Kranj / petek, 25. maj 2007 / 07:00

Kranjski vrtci so najdražji

Zaradi visoke nagrade ravnateljici Kranjskih vrtcev za delovno uspešnost smo naredili primerjavo cen vrtcev v Kranju, na Jesenicah in v Radovljici.

Kranj / petek, 25. maj 2007 / 07:00

Še večja knjižnica

Svetniki so soglašali s povečanjem površine za novo Osrednjo knjižnico Kranj v prostorih Globusa. Odprtje naj bi bilo konec leta 2008.

Splošno / petek, 25. maj 2007 / 07:00

Izjemna udeležba kolesarjev na maratonu Mirka Krakerja

V nedeljo, 20. maja, je potekal že 4. kolesarski maraton Kranj–Jezersko v organizaciji Kolesarskega kluba Sava in Zavoda za turizem Kranj. Lepo vreme je prav gotovo pripomoglo k izjemni udeležbi ko...

Splošno / petek, 25. maj 2007 / 07:00

Študentov je vse manj

Letošnji odziv za vpis na fakultete je bil zanimiv. Podatki so pomembni tako za tiste, ki boste letos postali študentje, kot tudi za tiste, ki se vam to obeta v prihodnjih letih.

Splošno / petek, 25. maj 2007 / 07:00

Slava narodu in Ozari

Akademska folklorna skupina Ozara s Primskovega se je ob 55-letnem jubileju vrnila v čas čitalnic in pripravila Veliko besedo, s plesom, petjem, recitacijo, vznesenimi besedami ...