Spoštovane občanke in občani!

Predzadnji majski konec tedna smo z nogometaši veterani Športnega društva Kranjska Gora obiskali pobrateno občino Santa Marinella v Italiji.

Občanke in občane iz Gozd Martuljka in Srednjega Vrha obveščamo, da bo pisarna Krajevne skupnosti »Rute«-Gozd Martuljek, Srednji Vrh, na naslovu Zgornje Rute 85 v Gozd Martuljku, začela z delovanjem dne 4. junija 2008. Uradne ure bodo vsako sredo od 14. do 16. ure. Tajnik KS Uroš Grzetič bo dosegljiv tudi na tel. št. (04) 5880–061. Občina Kranjska Gora, Kolodvorska ulica 1b, 4280 Kranjska Gora z dnem 30. maja 2008 objavlja zaprtje Javnega razpisa za dodelitev pomoči za ohranjanje in razvoj kmetijstva, gozdarstva in podeželja v občini Kranjska Gora v letu 2008. Vloge, ki bodo prispele po objavi zaprtja razpisa, se kot prepozne zavržejo.

Sodelovanje, ki se je začelo na pobudo Andreja Kolenca že pred dvajsetimi leti, je preraslo v pobratenje v lanskem letu. Mimogrede, naši nogometaši so zmagali z rezultatom 5 : 1, bolj kot to pa je pomembno druženje s prijatelji. Nova priložnost bo že zadnje dni avgusta, ko bodo prišli Italijani k nam.

Maj je zaznamovala odmevna mednarodna konferenca invalidov z udeležbo večine ministrov držav članic Evropske unije in več kot tristo udeležencev nevladnih organizacij. V Gozd Martuljku smo odprli nov dom krajanov. Že prva prireditev, predstavitev enajste knjige Stanka Koširja, je v dom privabila več kot sto obiskovalcev. To pa je tudi dokaz, da ste Rutarjani tako točko srečevanja resnično potrebovali. Naslednja priložnost bo že v nedeljo, ko bo dom spet oživel z igro Cvetke Pavlovčič.

 

Osnovnošolci v Mojstrani že telovadijo v povsem novi telovadnici. Gre za eno največjih investicij v tem mandatu in po zaslugi projektantov in izvajalcev za enega najlepših tovrstnih objektov v Sloveniji. Velikost telovadnice v marsičem presega potrebe osnovne šole. Z vgrajenimi materiali pa smo poskrbeli, da bodo v njej našle svoj prostor tudi vrhunske ekipe in športniki ter seveda čim več mojstranskih športnih navdušencev. Stekla je obnova in gradnja stanovanj v zdravstvenem domu v Kranjski Gori, prav tako pa tudi obnova nekaterih lokalnih cest.

 

Seveda pa tudi brez problemov ne gre. Pravo presenečenje za vse nas je bila novica, da naj bi z že tako slabe in preobremenjene državne ceste Hrušica–Rateče umaknili prepoved za vožnjo tovornih vozil s priklopniki. Takoj smo poslali protestno pismo ministru za promet in Direkciji za državne ceste. Odgovora še nismo prejeli, upam pa, da nekaj zdrave pameti na ministrstvu še obstaja in morebitni protesti ne bodo potrebni.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / sreda, 1. december 2021 / 07:00

Ali drži, da so proteini le za športnike?

Športniki po vadbi vedno posežejo po proteinskih napitkih. Razlog je povsem preprost: beljakovine so odlične za regeneracijo mišic po treningu. Če so beljakovine koristne za športnike, ali...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 24. november 2008 / 07:00

Polnokrvna dnevna nadaljevanka

Medtem ko so si gledalci prvi del nove dnevne nadaljevanke Strasti v ponedeljek zvečer lahko ogledali v domačih naslanjačih, pa je bila na Ljubljanskem gradu gala projekcija prve epizode za izbrane po...

Prosti čas / ponedeljek, 24. november 2008 / 07:00

Gino ponuja srečo

Gino, pevec iz Kranja, je izdal prvi samostojni album z naslovom Sreča.

Zanimivosti / ponedeljek, 24. november 2008 / 07:00

Zlati spomini na Kranj

Najboljši kranjski spominek za leto 2008 so trije zvezki Zlati spomini avtorjev Aljaža Primožiča in Verene Vidrih Perko.

Kronika / ponedeljek, 24. november 2008 / 07:00

Kriminal

Poskušala oropati zlatarno Bled - V sredo ob 18. uri sta neznanca poskušala oropati prodajalno na Bledu, je sporočila policija, po naših podatkih pa n...

Kranj / ponedeljek, 24. november 2008 / 07:00

Plače boljše, gasilcev premalo

Kranjski poklicni gasilci so zadovoljni z novim plačnim sistemom. Problem, s katerim se še ubadajo, je premalo zaposlenih gasilcev na število intervencij.