Gasilci so požar v stanovanju na Planini 73 hitro ukrotili. (Foto: Gorazd Kavčič)

V Kranju pogorelo stanovanje

Lastnik stanovanja v stanovanjskem bloku na Planini 73 v Kranju se zaradi opeklin po glavi in telesu ter zastrupitve z ogljikovim monoksidom zdravi v kliničnem centru.

Kranj – Vzrok za četrtkov požar v stanovanju družine Jagodic-Kaštrun v zgornjem nadstropju stanovanjskega bloka na Planini 73 v Kranju še ni znan, je v ponedeljek pojasnil Zdenko Guzzi, tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj. Zaenkrat je znano samo, da je zagorelo v okolici štedilnika oziroma kuhinjskega pulta. 35-letni lastnik stanovanja Robert Jagodic, ki sta ga iz gorečega stanovanja rešila policist in neznani občan, se zaradi opeklin po glavi in telesu ter zastrupitve z ogljikovim monoksidom zdravi v ljubljanskem kliničnem centru.

Zagorelo je okoli 20.40. »Bili smo v stanovanju, ko je pritekla soseda iz spodnjega nadstropja in dejala, da pri Robiju gori. Dolgo sva zbijali po vratih, preden nama je odprl. Bil je ves v sajah in zmeden. Dejal nama je, da sta v stanovanju ostali hčerki in se je vrnil ponju. Ven sta ga nato spravila šele policist in mlajši moški iz Medvod. Kasneje smo izvedeli, da je bil Robi tedaj v stanovanju sam - žena je bila v službi, starejša hčerka na treningu, mlajša pa v koloniji,« pripoveduje najbližja soseda Tončka Vičič.

Po prvih predvidevanjih je zagorelo v kuhinji stanovanja, po vsej verjetnosti v okolici štedilnika oziroma kuhinjskega pulta. Ogenj se je nato razširil še na druge dele kuhinje in deloma v jedilnico. Policisti so takoj po prejemu obvestila izpraznili poslopje in zavarovali njegovo okolico, požar pa je hitro pogasilo deset poklicnih gasilcev iz Kranja, ki so jim na pomoč priskočili tudi prostovoljni gasilci s Primskovega, Kokrice in iz Britofa. »K sreči nismo imeli težav z dostopom do gorečega objekta, kar ni običajno za Planino, kjer stanovalci ponavadi parkirajo svoja vozila kar na označenih intervencijskih poteh, zaradi katerih potem izgubljamo dragoceni čas. Požar namreč potrebuje približno pet minut, da razplamti v vsej moči. Tokrat smo posredovali hitreje, zato se je intervencija iztekla brez večjih zapletov,« je potek gašenja opisal Matej Kejžar, strokovni vodja Javnega zavoda Gasilsko reševalne službe Kranj.

Poleg težje poškodovanega lastnika stanovanja so zdravniško pomoč kasneje zaradi blažjih težav z dihanjem poiskali tudi policist, ki ga je reševal, in trije sosedje. Stanovanje je zaradi ognja in posledic gašenja v večini uničeno, prav tako tudi drugi predmeti. Nastala materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli šestdeset tisoč evrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / ponedeljek, 2. julij 2012 / 07:00

S svati so se zabavali pozno v noč

Karmen Draksler (24) in Franci Kapel (31) sta se poročila konec maja. Civilna poroka je bila na Škofjeloškem gradu v Grajski kapeli v družbi obeh družin, cerkven...

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Delavec umrl zaradi električnega udara

Danes dopoldne se je na Jesenicah zgodila tragična delovna nesreča.

Škofja Loka / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Za vrtcem še katoliška šola

V župniji Stara Loka že peto leto deluje vrtec Sončni žarek, že prihodnje leto pa bi ga radi nadgradili z osnovno šolo. Škof Anton Jamnik je razmere za ustanovitev šole označil kot odlične.

Prosti čas / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Univerzalna Anamarija

Dvajsetletna študentka Anamarija Avbelj iz Lukovice pri Domžalah je v soboto postala miss Universe Slovenije 2008. 14. julija bo v Vietnamu na svetovnem izboru zastopala slovenske barve.

Avtomobilizem / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Sedem let za Student Roadster

Študentje strojništva so uspešno zaključili pretvorbo limuzine v športni avtomobil.

Komenda / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Bogastvo otroških ekslibrisov

V Osnovni šoli Moste so pripravili razstavo ob 30. obletnici otroškega ekslibrisa.