Kapetan mladincev ekipe Knauf Insulation Gregor Dolinar je visoko dvignil zasluženi pokal za prvo mesto, fantje pa so družno odprli tudi penino.

Veliko slavje mladih upov

Škofjeloški rokometaši ekipe Knauf Insulation so postali letošnji državni mladinski prvaki, velikega veselja pa jim ni moglo skaliti niti dejstvo, da so jih oropali kar med tekmo.

Zadnjo tekmo letošnjega državnega prvenstva so odigrali tudi edini gorenjski moški prvoligaši, rokometaši članskega moštva Knauf Insulation. Pri Preventu so igrali neodločeno z 32 : 32 in osvojili končno 8. mesto. Končno 6. mesto v DP pa je osvojila ekipa rokometašic Škofje Loke KSI, ki je na zadnji tekmi izgubila s 26 : 25 pri Celjskih mesninah.

Škofja Loka – Čeprav so bili oči ljubiteljev rokometa minulo soboto uprte predvsem v Celje, kjer so domači rokometaši Celja Pivovarne Laško z zmago 27 : 23 nad Cimosom iz Kopra osvojili že šestnajsti naslov državnih članskih prvakov, pa bo sobota, 17. maj 2008 z zlatimi črkami zapisana v zgodovino gorenjskega in škofjeloškega rokometa. Mladinci ekipe Knauf Insulation v postavi: Anže Vrbinc, Aljaž Panjtar, Grega Jamnik, Vedran Prgomet, Jure Dolenec, Mark Tomazin, David Božnar, Alen Šibanc, Dare Cingesar, Grega Dolinar, Ožbej Lukanc, Domen Pogačnik, Luka Kokelj, Žiga Bradeško, Alen Damijan in Gašper Štremfelj so namreč odigrali zadnjo tekmo letošnje dolge sezone in z zmago nad ekipo Cimosa iz Kopra le še potrdili že prej priborjeni naslov državnih mladinskih prvakov.

 

Navdušeno in ponosno so zapeli himno šampionov, medtem ko jim je domači župan Igor Draksler izročil zmagovalni pokal in so prejemali zlate kolajne in čestitke predstavnikov rokometne zveze in domačega kluba ter številnih navijačev, ki so v soboto popoldne napolnili dvorano na Podnu. »Seveda ob začetku državnega prvenstva nismo mislili na naslov državnih prvakov, cilj igranja mlade ekipe je bil predvsem, da jo dobro pripravimo na igranje v članski konkurenci. Kasneje, po nekaj odigranih krogih, pa smo videli realno možnost, da se borimo tudi za vrh. Temu cilju smo se začeli podrejati, fantje so zagnano trenirali. Najteže nam je bilo, ko so prišle poškodbe nosilcev igre in takrat je bilo treba stisniti pesti. Posebno ker so nasprotniki ugotovili, da smo dobri, da si želimo naslova prvakov, in so se na nas še posebno zavzeto pripravljali. Vendar se fantje niso dali, zdržali so vse pritiske in danes zasluženo slavijo,« je dogodke med sezono in veselje svojih varovancev pojasnil trener Andrej Završnik, ki je mlado loško moštvo vodil skupaj s pomočnikom Robijem Bradeškom in vodjo ekipe Božom Galofom.

Trener Završnik je tudi prepričan, da bodo mladi domači rokometaši že kmalu stalni člani prvega članskega moštva. »Želel bi si, da bi bila naša članska ekipa sestavljena iz zgolj domačih rokometašev. Vem, da to ni mogoče, vendar pa je dejstvo, da nekaj mladincev že igra za člansko moštvo, za njimi pa v klubu vzgajamo še mlajše, ki bodo tako z leti prišli v člansko moštvo,« je tudi poudaril trener Završnik, ki se je veselil skupaj s fanti in navijači. Malce jim je veselje skalil le prihod v garderobo, ko so ugotovili, da so jim med tekmo in slavjem nepridipravi iz zaklenjene slačilnice pokradli ves denar.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / ponedeljek, 2. julij 2018 / 11:25

Obletnicam ob rob

Ko smo v teh dneh proslavili obletnice, povezane z osamosvojitvijo Slovenije, nas je na tisto obdobje spomnilo tudi tole zanimivo vozilo. Gre za pravega veterana z opremo izpred sedemindvajsetih le...

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Delavec umrl zaradi električnega udara

Danes dopoldne se je na Jesenicah zgodila tragična delovna nesreča.

Škofja Loka / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Za vrtcem še katoliška šola

V župniji Stara Loka že peto leto deluje vrtec Sončni žarek, že prihodnje leto pa bi ga radi nadgradili z osnovno šolo. Škof Anton Jamnik je razmere za ustanovitev šole označil kot odlične.

Prosti čas / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Univerzalna Anamarija

Dvajsetletna študentka Anamarija Avbelj iz Lukovice pri Domžalah je v soboto postala miss Universe Slovenije 2008. 14. julija bo v Vietnamu na svetovnem izboru zastopala slovenske barve.

Avtomobilizem / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Sedem let za Student Roadster

Študentje strojništva so uspešno zaključili pretvorbo limuzine v športni avtomobil.

Komenda / sreda, 21. maj 2008 / 07:00

Bogastvo otroških ekslibrisov

V Osnovni šoli Moste so pripravili razstavo ob 30. obletnici otroškega ekslibrisa.