Bojan Homan: "Treba je prisluhniti vsaki krajevni skupnosti posebej, saj imajo na Jamniku drugačne težave, kot na primer v centru Kranja. Na Jamniku se ukvarjajo s problemom pitne vode, v mestu pa s parkiranjem."

Posluh za krajevne skupnosti

"Z dveletnim proračunom imajo predsedniki krajevnih skupnosti večji pregled nad denarjem, lažje spremljajo in načrtujejo naložbe, bolj so motivirani za delo," pravi Bojan Homan, kranjski podžupan, poslanec, član SDS.

Bojan Homan je kot podžupan Mestne občine Kranj zadolžen za področje krajevnih skupnosti na območju občine. »Največji korak, ki smo ga v zadnjem času naredili tudi v dobro krajevnih skupnosti, je sprejetje občinskih proračunov za leti 2008 in 2009. Z dveletnim proračunom imajo predsedniki krajevnih skupnosti večji pregled nad denarjem, lažje spremljajo in načrtujejo naložbe, bolj so motivirani za delo,« je povedal Bojan Homan, v nadaljevanju pa opozoril: »Prizadevamo si za izgradnjo vodovoda, kanalizacije, a je ponekod zelo težko prepričati krajane, posameznike, da omogočijo služnostno pot. Ponekod je velik problem izruvati dve drevesi in razkopati cesto. Vezani smo na kohezijske sklade, s pomočjo katerih financiramo te projekte, a moramo zato imeti služnost podpisano od vseh. Če tega ne bo, bomo ob evropski denar. Ampak treba je vedeti, da vso to infrastrukturo gradimo in obnavljamo za več generacij.«

Homanu je pomembno tudi oživljanje starega mestnega jedra Kranja: »Moja ideja, ki sem jo prvič predstavil na Odboru za kmetijstvo, je projekt ekološke tržnice, ki je vsak četrtek v centru mesta. Ekološka tržnica se je dobro prijela, morda bi ji bilo treba dodati še nekaj vsebin.« Sodeluje pri projektu Barve Evropske unije, tudi na njegovo priporočilo bodo meseca maja na obisku v Kranju kmetijski ministri iz držav članic Evropske unije.

»V občinskih proračunih 2008-2009 sem se zavzel za več denarja gasilskim društvom v občini. Vsako leto bodo prostovoljna društva dobila novi vozili, poklicni gasilci pa bodo dobili lestev za reševanje iz višin,« je povedal Homan.

Da je poslanec v državnem zboru, se mu zdi velika prednost, saj tudi občinske stvari lahko ureja na raznih ministrstvih, do katerih ima neposreden dostop. Samo en primer: zelo pomemben dosežek oziroma dogovor na relaciji država-občina se mu zdi cesta Hotemaže-Britof. »Predsedovanje je zelo lepa priložnost za našo državo, od vse povsod slišim same pohvale ... Želim, da po koncu predsedovanja Brdo s Kranjem postane prepoznaven kongresni center. Na Brdu imamo za ta namen nov in funkcionalen kompleks,« je še povedal Bojan Homan, ki se v prostem času najraje razvedri s kolesarjenjem in tekom. V začetku maja se bo v Krakowu udeležil tekaškega maratona poslancev. In izziv? Pretečenih enaindvajset kilometrov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / torek, 19. junij 2012 / 07:00

Rontali so bržole

Najokusnejše tržiške bržole je pripravila skupina Jezerska ovčka, je odločila strokovna komisija.

Objavljeno na isti dan


Splošno / sobota, 26. april 2008 / 07:00

Napotki policije za varnost med prazniki

Bližata se praznika 27. april - dan upora proti okupatorju, in 1. maj - praznik dela.

Splošno / sobota, 26. april 2008 / 07:00

Posluh za krajevne skupnosti

"Z dveletnim proračunom imajo predsedniki krajevnih skupnosti večji pregled nad denarjem, lažje spremljajo in načrtujejo naložbe, bolj so motivirani za delo," pravi Bojan Homan, kranjski podžupan, pos...

Splošno / sobota, 26. april 2008 / 07:00

Prejeli smo: Novelacija razvojnega programa

Komisija za razvoj občine je decembra 2007 začela pripravljati novelacijo razvojnega programa za obdobje 2007 do 2013. Razvojni program za omenjeno obdobje je bil sicer že sprejet na občinskem svetu v...

Radovljica / sobota, 26. april 2008 / 07:00

Ureditev Šercerjeve ulice

V zadnji številki Deželnih novic so radovljiški krajani s Šercerjeve ulice občinski upravi zastavili več vprašanj o prometni ureditvi te ulice, na katera na kratko odgovarjamo.

Radovljica / sobota, 26. april 2008 / 07:00

Festival Avsenik letos prvič v Begunjah

Ob 55-letnici Avsenikove glasbe bo avgusta letos v Begunjah program prireditev Festival Avsenik 2008.