Mlade odbojkarice državne prvakinje md šolami

Odbojkarice Osnovne šole Toneta Čufarja so na finalnem turnirju državnega prvenstva osnovnih šol zmagale.

Na Osnovni šoli Toneta Čufarja na Jesenicah je odbojka najbolj priljubljen in množičen šport. Za igranje so predvsem zagreta dekleta, ki dosegajo vrhunske rezultate na šolskih tekmovanjih po vsej Sloveniji ter v vrstah Odbojkarskega kluba Mladi Jesenice, ki ima sedež na tej šoli. Najnovejši uspeh so odbojkarice dosegle na finalnem turnirju državnega prvenstva osnovnih šol, ki je bil v začetku aprila na njihovi šoli. Pod vodstvom trenerja Vinka Kobala so v finalu premagale ekipe osnovnih šol Kanala, Mislinje in Franja Goloba iz Prevalj. Doslej so se že nekajkrat uvrstile v finale osnovnošolskih prvenstev, letošnji naslov državnih prvakinj pa je prvi.

V ekipi so igrale Katjuša Rozman, Nina Frank, Vanesa Karič, Anja Štros, Anja Zupan, Nadja Kosič, Metka Noč, Ajla Suljanović, Eva Pivk, Dajana Fajković, Ana Škof in Selma Tubič.

Katjušo Rozman so razglasili za najboljšo napadalko na turnirju. Medalje za osvojeni naslov je odbojkaricam podelil župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger. Vodja tekmovanja Darja Ambrožič se je ob zaključku turnirja ravnateljici šole Branki Ščap zahvalila za podporo temu športu. Izrazila je tudi željo, da bi bila sedanja perspektivna generacija jeseniških odbojkaric deležna širše družbene podpore.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / četrtek, 19. maj 2011 / 07:00

Valter osvaja ljubitelje bosanske kuhinje

Pravijo, da je najboljša stvar, kar smo jo podedovali iz nekdanje skupne države - čevapčič.

Objavljeno na isti dan


Splošno / nedelja, 4. november 2007 / 07:00

Kako in kdaj naj vadimo na trimski stezi?

Treba je upoštevati načelo postopnosti in prehajati od lažjega k težjemu ter od manj zahtevnih gibalnih nalog k bolj zahtevnim.

Splošno / nedelja, 4. november 2007 / 07:00

Slavje na derbiju v Podmežakli

Prejšnji petek smo dočakali prvi letošnji slovenski hokejski derbi v dvorani Podmežakla, Gorenjci pa smo se veselili zaslužene zmage Acronija Jesenic z rezultatom 4 : 3.

Splošno / nedelja, 4. november 2007 / 07:00

Prva glaska Gorenjske sta Nina in Žan

Na že enajstem Prvem glasku Gorenjske, ki je v organizaciji Radia Triglav potekal v jeseniškem gledališču, sta slavila Nina Jagodic iz Rateč in Žan Zelič iz Kranja.

Splošno / nedelja, 4. november 2007 / 07:00

Nekdanji plavžarji obujali spomine

V prostorih Kasarne na Stari Savi se je zbralo lepo število nekdanjih zaposlenih, ki so aktivno sooblikovali zgodovino plavžev.

Splošno / nedelja, 4. november 2007 / 07:00

Dimnikarske storitve spet razburjajo

Na zadnji seji občinskega sveta je občinski svetnik Ibrahim Smajić vnovič opozoril na problematiko dimnikarskih storitev. Dejal je, da visoke cene povzročajo veliko nejevolje med občani. N...