Slavnostni trak sta minister Lovro Šturm in predsednica sodišča Mojca Mlakar na uradnem odprtju novih prostorov simbolično prerezala kar v (stari) veliki razpravni dvorani. (Foto: Tina Dokl)

Dodatni prostori za sodišče

Na Okrajnem sodišču v Radovljici so prejšnji petek slovesno odprli nove prostore, ki so jih pridobili v izpraznjenih zaporih. Vanje se je preselil izvršilni oddelek.

Radovljica – Radovljiško sodišče se je dolgo soočalo s hudo prostorsko stisko. Z izpraznitvijo sosednjih Zaporov Radovljica v decembru 2006 se je vendarle pokazala priložnost za pridobitev dodatnih prostorov in tako je ministrstvo za pravosodje v drugem nadstropju nekdanjih zaporov uredilo nove prostore, kamor se je že lani jeseni preselil izvršilni oddelek. Nove prostore sta minuli petek pravosodni minister dr. Lovro Šturm in predsednica Okrajnega sodišča v Radovljici Mojca Mlakar tudi uradno odprla.

»Izvršilni oddelek je bil pred selitvijo v nove prostore razpršen po vsej sodni stavbi. V nove prostore sta se preselili tudi sodnici, ki med drugim delata tudi izvršilne zadeve. Ena od njiju je bila do preselitve brez svojega kabineta in je delala kar v razpravni dvorani, ki je tako drugi sodniki niso mogli uporabljati. Prav gotovo bo sedaj delo izvršilnega oddelka bolj učinkovito,« je pojasnila Mlakarjeva. Minister Šturm je pojasnil, da so za radovljiško sodišče pridobili skupaj 202 kvadratna metra dodatnih poslovnih prostorov – 171 kvadratnih metrov so preuredili v nekdanjih zaporih, 31 kvadratnih metrov pa je brezplačno pridobilo od ministrstva za obrambo. V obnovo nekdanjih zapornih prostorov je ministrstvo vložilo skoraj 35 tisoč evrov, kar 340 tisoč evrov pa so namenili za zamenjavo vseh oken na sodni stavbi. Sodišče je dobilo tudi novo osebno vozilo Renault Clio.

»Občina Radovljica je izredno zadovoljna zaradi prispevka ministrstva za pravosodje, saj boljši pogoji za delo sodišča pomenijo tudi hitrejše reševanje zadev. Še bolj smo veseli praznih zaporov, saj je bila za Radovljičane precej neugodna situacija, da so več kot petdeset let imeli sredi naselja zapornike,« je pridobitev sodišča pozdravil podžupan Jože Rebec. Občina Radovljica in ministrstvo za pravosodje se sicer še vedno pravdata za razdelitev lastništva preostalega dela nekdanjih zaporov in parkirišča za sodno stavbo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Pisma bralcev / sobota, 26. maj 2018 / 15:08

Kazni za oživljanje nacifašizma

Odgovor na pismo Boža Jožefa Janeža Kazni za oživljanje totalitarizmov, ki je bilo v Gorenjskem glasu objavljeno 15. maja 2018.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / sobota, 3. julij 2010 / 07:00

Anjine sanje

Te dni bo na radijskih postajah sanjala Jeseničanka Anya s svojo novo pesmijo Le sanje.

Nasveti / sobota, 3. julij 2010 / 07:00

Razglednik na Bohinjsko jezero

Planina Vogar (1054 m) - Strma tlakovana pot nas pripelje na sam rob planine, ki je ena najbolj priljubljenih, saj je vzpon kratek in ni prenaporen. Kljub poletni vročini se poti ni treba prestrašiti,...

Zanimivosti / sobota, 3. julij 2010 / 07:00

Preddvorčani vabijo na Petrov semenj

Turistično društvo Preddvor v sodelovanju z občino v nedeljo v središču Preddvora pripravlja Petrov semenj.

GG Plus / sobota, 3. julij 2010 / 07:00

O Trbojskem jezeru nastaja film

Do novembra bodo posneli naravoslovni film Veliki žagar na Trbojskem jezeru, ki bo prikazoval neločljivo povezanost narave, ptic in človeka.

Gospodarstvo / sobota, 3. julij 2010 / 07:00

Odprli kotiček z domačimi izdelki

Škofja Loka – Kmetijsko gozdarska zadruga Škofja Loka je v špecerijski trgovini v Stari Loki odprla prodajni kotiček z domačimi izdelki kmetij s Škofjeloškega hribovja. Kot je na...