Prejemniki športnih priznanj za leto 2007 (Foto: Gorazd Kavčič)

Podelili športna priznanja

Zavod za šport in Športna zveza Škofja Loka sta podelila 28 športnih priznanj za leto 2007.

Škofja Loka – Podelitev priznanj najboljšim Ločanom na področju športa za leto 2007 je v organizaciji Zavoda za šport in Športne zveze Škofja Loka potekala v Kapeli na Škofjeloškem gradu. »Prejeli smo 29 predlogov, le eden ni izpolnjeval pogojev. Podelili smo dvanajst priznanj za doseženi rezultat, deset za dolgoletno aktivno delo v športu, štiri za podporo športu in dvema športnima društvoma. Tudi letos nagrajujemo svetovne in evropske prvake, zmagovalce svetovnih pokalov, državne prvake. Priznanja namenjamo tudi tistim posameznikom, ki so k rezultatom prispevali z organizacijo, trenerstvom ali sredstvi. Podelitev priznanj, plaket in svečanih listin je že osma. V tem času je bilo podeljenih 31 bronastih, 36 srebrnih in 28 zlatih plaket. Svečanih listih smo podelili 23, simboličnih majolik za športne dosežke in rezultat pa 29,« je pojasnil Jože Stanonik, predsednik Odbora za priznanja.

Priznanja za športni dosežek in rezultat so dobili: plavalka Anja Čarman, ki je na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih v Debrecenu postala evropska prvakinja na 200 metrov hrbtno; igralki namiznega tenisa Andreja Dolinar in Mateja Pintar, ki sta za Slovenijo na evropskem prvenstvu v Kranjski Gori osvojili štiri medalje; plezalki Lucija Franko, ki je na tekmi svetovnega pokala v Kranju osvojila tretje mesto in se poslovila od tekmovalnega športnega plezanja, in Natalija Gros, ki je v preteklem letu blestela predvsem v balvanskem plezanju in je v kombinaciji vzdržljivostnega, balvanskega in hitrostnega plezanja skupna zmagovalka svetovnega pokala; balinar Davor Janžič, v letu 2007 z Gregorjem Moličnikom srebrn na svetovnem prvenstvu v balinanju v dvojicah; gorska kolesarka Blaža Klemenčič, sedma na svetovnem pokalu v Španiji, prva v krosu v Belgiji in deseta na svetovnem prvenstvu na Škotskem; atlet Matic Osovnikar, ki je bil četrti na evropskem dvoranskem prvenstvu in sedmi na svetovnem prvenstvu v Osaki, ter alpski smučar Matic Skube, svetovni mladinski prvak v slalomu.

Dobitniki bronastih plaket: Matjaž Bohinc, nekdanji alpski smučar, danes mednarodni nogometni sodnik; Veronika Čerin kot ena najbolj aktivnih članic loškega Društva invalidov; Ivan Miklavc, ki je športno pot začel kot rokometaš, jo nadaljeval v smučanju in v plavanju; organizatorka planinskih izletov Nežka Trampuš, ki se je kot zaposlena v Gorenjski predilnici udeleževala Tekstiliad kar 40 let; podjetje SIBO G, d. o. o., za podporo športu.

Dobitniki srebrnih plaket: Peter Bertoncelj, eden od ustanoviteljev Športnega društva Kondor Godešič, aktiven športnik ter organizator tekmovanj; Gorazd Šiberle, košarkar in dolgoletni funkcionar škofjeloškega košarkarskega kluba; Tone Triler, profesor športne vzgoje na Gimnaziji Škofja Loka od leta 1973, ustanovitelj ŠD Janez Peternel; Jelovica, d. o. o., kot dolgoletni podpornik loškim športnikom; Radio Sora, ki že vrsto let skrbi za obveščenost o športnih dogodkih in doseženih rezultatih.

Zlate plakete so prejeli: gimnastičar Sašo Bertoncelj, ki je lani v Bangkoku postal študentski svetovni prvak na konju z ročaji in v Ostravi prvič zmagal na tekmi svetovnega pokala; Brigita Langerholc, atletinja leta 2007, lani v disciplini 800 metrov peta na svetovnem prvenstvu v Osaki in svetovna vojaška prvakinja; dolgoletni športni delavec Janez Starman, leta 1967 ustanovitelj ŠD Kondor Godešič, katerega predsednik je bil 30 let, kot igralec in trener aktiven predvsem v nogometu in namiznem tenisu; Športno društvo Kondor Godešič, ki ima od ustanovitve leta 1967 v tem kraju pomembno vlogo, razvejana športna dejavnost pa je rezultat pridnih organizatorjev, nosilcev posameznih panog in tekmovalcev, ter Mercator, d. d., za dolgoletno pomoč škofjeloškemu športu.

Svečane listine so prejeli: Maja Vidmar, v lanski sezoni šestkratna zmagovalka tekem svetovnega pokala v športnem plezanju, skupna zmagovalka svetovnega pokala, tretja s svetovnega prvenstva, po izboru Planinske zveze Slovenije tudi najboljša plezalka sezone; Gašper Zakotnik, tekmovalec v alpskem smučanju, prvi trener v Smučarskem klubu Alpetour, večletni predsednik kluba, organizator številnih tekmovanj in delovnih akcij, vodja tekmovanja v tehničnih disciplinah na zimskih olimpijskih igrah leta 1984 v Sarajevu in še danes aktiven v SK Alpetour; Občina Škofja Loka in župan Igor Draksler, ki je tista družbena insitucija, ki s svojimi odločitvami ustvarja in soustvarja pogoje za razvoj športa in za gradnjo ter vzdrževanje športnih površin in objektov; Smučarski klub Alpetour, ki je močan in kakovosten klub v mednarodnem pomenu, iz katerega so izšli in izhajajo številni odlični smučarji, izkazal pa se je tudi na organizacijski ravni, predvsem Pokal Loka za mlade smučarje je prerasel v svetovno poznano prireditev.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / torek, 17. junij 2008 / 07:00

Razgibanica

Na TV Piko prihaja v petek, 20. junija, nova sezona RazGibanice. Mesečna oddaja o zdravem življenjskem slogu s prikupno voditeljsko dvojico, Ano Bešter in Akirom Hasegawom, bo z vami ob 22.20.

Objavljeno na isti dan


Kronika / sobota, 1. maj 2021 / 17:35

Iščejo voznika skuterja

Brdo pri Kranju – Kranjski policisti obravnavajo nesrečo med sprehajalko in neznanim voznikom skuterja, ki se je danes opoldne zgodila na poti okoli posestva Brdo. Sprehajalka se je pri tem poškodo...

Bled / sobota, 1. maj 2021 / 15:27

Podarili skoraj tisoč sadik

Bled – V Turističnem društvu (TD) Bled so tudi letos pripravili Cvetlični dan, to je razdeljevanje sadik balkonskega cvetja. Organizirajo ga predvsem kot spodbudo za ocvetličenje balkonov ter uredi...

Tržič / sobota, 1. maj 2021 / 15:26

Pripravljen je novi odlok o ravnanju z odpadki

Tržič – Tržiški občinski svetniki so na aprilski seji v prvem branju obravnavali predlog novega odloka o ravnanju z odpadki v občini. Občina mora namreč uskladiti občinski odlok s krovno zakonodajo...

Domžale / sobota, 1. maj 2021 / 15:26

V Domžalah so praznovali

Upajo, da bodo kmalu lahko podelili tudi občinska priznanja.

Gorenjska / sobota, 1. maj 2021 / 15:16

Previdno, a z optimizmom

Od ponedeljka dalje je v skladu z vladnim odlokom v omejenem obsegu in pod določenimi pogoji mogoče tudi odpiranje nastanitvenih obratov.