Ines Bardorfer iz Gostilne Lectar je na slovenski stojnici v Münchnu navdušila s predstavitvijo lectovih izdelkov.

V Münchnu kolesarili po Alpah

Slovenija se je na stojnici v Münchnu predstavila tudi z Julijskimi Alpami, obiskovalci pa so bili zlasti navdušeni nad virtualnim kolesarjenjem in planinsko malico.

Bled – Minuli teden je v Münchnu potekal najpomembnejši turistični sejem na Bavarskem, svojo priložnost za predstavitev pa je izkoristila Slovenska turistična organizacija, ki se je predstavila tudi s Skupnostjo Julijskih Alp. »Že lani smo si skupaj z STO zadali, da bomo izkoristili predsedovanje Slovenije EU in povečali našo prepoznavnost in predstavili turistično ponudbo. Dobili smo priložnost, da se kot partnerska država predstavimo na sejmu CBR v Münchnu, kar smo tudi izkoristili. Skupnost Julijske Alpe je tako poskrbela za glavno animacijo na naši stojnici, Piran in Portorož za pogostitev ob odprtju sejma, Sava Hoteli Bled pa za slovesno večerjo za vabljene goste v Hiton City hotelu v Münchnu. Obiskovalce je zlasti navdušila scena, ki je temeljila na ponudbi pohodništva in kolesarstva. Klemen Langus in Samo Gardener iz LTO Bohinj sta obiskovalcem vse dni omogočala virtualno kolesarjenje po Julijskih Alpah, na koncu pa sta jih popeljala še na planinsko malico z zaseko in klobaso,« je povedala direktorica Turizma Bled Eva Štravs Podlogar, ki je prepričana, da veliko zanimanje obiskovalcev za njihovo ponudbo ter dobro obiskana tiskovna konferenca ob sejmu pomenijo, da bosta Slovenija in Gorenjska privabili še več turistov.

»Odziv obiskovalcev je bil res velik, našo stojnico so obiskali tudi številni pomembni gostje, predstavili smo logotip I feel Slovenija, slavnostne večerje se je udeležilo več kot 150 tujih predstavnikov turističnega gospodarstva in medijev, blejski meni, ki ga je predstavila kuharska ekipa iz Kraljeve klubske hiše z dimljeno postrvjo za predjed in kremno rezino za sladico, pa je bil tudi nekaj posebnega. K sodelovanju smo povabili tudi občino Radovljica in gostilno Lectar iz izkazalo se je, da je Ines Bardorfer z demonstracijo lectovih izdelkov prijetno popestrila dogajanje na stojnici,« je še dodala Eva Štravs Podlogar.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / ponedeljek, 19. april 2010 / 07:00

Hiter je samo na dirkališču

Naš skakalni šampion Robert Kranjec te dni uživa tudi na motorju, kot policist pa opozarja, da ceste niso dirkališče in da je obilico adrenalina mogoče sprostiti na bližnjem Grobniku.

Objavljeno na isti dan


Tržič / sreda, 27. februar 2008 / 07:00

Priporočila podjetju Bios

Nadzorni odbor Občine Tržič je pripravil poročilo o rednem nadzoru občinskega podjetja Bios za leto 2006, s katerim je seznanil občinski svet na februarski seji.

Zanimivosti / sreda, 27. februar 2008 / 07:00

Pestro kulturno dogajanje

Člani Kulturnega društva Tabor Podbrezje so imeli lani vrsto prireditev, ki so popestrile življenje v vasi.

Škofja Loka / sreda, 27. februar 2008 / 07:00

Petdeset smeri za petdeset let

Franc Langerholc - Cac si je darilo za rojstni dan pripravil kar sam, saj mu je uspelo, da je v enem dnevu preplezal kar petdeset športno plezalnih smeri.

Gospodarstvo / sreda, 27. februar 2008 / 07:00

V Merkurju rast na vseh področjih

V četrtek je nadzorni svet Merkurja na redni seji obravnaval nerevidirano letno poročilo Skupine Merkur v lanskem letu in ugotovil, da je bilo poslovanje uspešno.

Splošno / sreda, 27. februar 2008 / 07:00

Njeni in naši sladki spomini

V Galeriji Ivana Groharja razstavlja mlada slikarka Barbara Kastelec iz Žirov. Njena obetavnost je že prerasla v odlično avtorico z razpoznavnim slikarskim slogom.