Operni utrinki s Juanom Vasletom

Operni utrinki se do jeseni selijo na novo lokacijo, in sicer v Kranjsko hišo, na Glavni trg 2 v Kranju. Jutri, 27. februarja, ob 19. uri bo z vami solist, basbaritonist, novinar in pisatelj Juan Vasle. Trenutno ga lahko ob nedeljah zvečer spremljate kot člana žirije v razvedrilni oddaji Televizije Slovenija Zvezde pojejo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / torek, 6. julij 2021 / 07:24

Zgodovinski uspeh košarkarjev

Slovenska moška košarkarska reprezentanca bo prvič igrala na olimpijskih igrah. Na kolesarski Dirki po Franciji je Tadej Pogačar že v rumeni majici, Matej Mohorič do uspeha kariere.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / četrtek, 21. oktober 2021 / 16:08

Razvijali nove kompetence

V Strokovni tehniški gimnaziji Šolskega centra Kranj so za dijake pripravili Teden podjetnosti.

Škofja Loka / četrtek, 21. oktober 2021 / 16:07

Kako z vozičkom na grad

Škofja Loka – Da je za vzpon do Loškega gradu treba malce več napora, je jasno od nekdaj, pot na grad, kjer je treba na začetku in koncu premagati tudi nekaj stopnic, pa je zlasti za mamice z vozič...

Kronika / četrtek, 21. oktober 2021 / 16:05

Vlomili v vrtno uto

Domžale – V Domžalah je minuli konec tedna nekdo vlomil v vrtno lopo, iz katere je ukradel kolo in visokotlačni čistilec. Lastnik je prijavil za okoli 1500 evrov škode.

Mularija / četrtek, 21. oktober 2021 / 16:04

Promocija lesarstva

V kreativnem otroškem mestu Minicity v Ljubljani so v začetku oktobra odprli interaktivno igralno enoto – Lesarsko delavnico, ki je namenjena promociji lesarskega poklica med otroki.

Nasveti / četrtek, 21. oktober 2021 / 14:49

Kokosova torta z gozdnimi sadeži

Sladko-kisla kombinacija kokosa in gozdnih sadežev, kombinacija, s katero ne moremo zgrešiti pri pripravi torte.