Zlati medalji za blejska kuharja
Bled - Na tekmovanju v kulinarični artistiki, ki je prejšnji teden potekalo v okviru tradicionalne slanikove pojedine v Grand hotelu Union v Ljubljani, sta blejski Grand Hotel Toplice zastopala vodja kuhinje Igor Jagodic, sicer tudi član slovenske nacionalne kuharske ekipe, ter njegov pomočnik Simon Bertoncelj. Za razstavo sta pripravila dve plošči z izborom jedi, ki so bile zaradi atraktivne dekoracije in inovativnih kombinacij prava paša za oči. Na tekmovanju pa sta sodelovala tudi s krožniki kulinarično dovršenih predjedi in glavnih jedi. Med drugim sta predstavila jedi, kot so škampov carpaccio s paradižnikovo terino in vinaigrettom, nadevan kraljevi rak na beli polenti z zbrincem v družbi zelenjave ter žafrana in medaljon mečarice s panceto na vročem kumaričnem želeju. Za svoje izdelke sta oba prejela zlato medaljo, Jagodic pa tudi posebno priznanje kot najboljši v eni od štirih razpisanih kategorij. Na prireditvi je sodelovalo 25 vrhunskih kuharskih mojstrov iz vse Slovenije, ki so številnim obiskovalcem predstavili več kot 150 različnih kulinaričnih kreacij.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke
