Zlati medalji za blejska kuharja

Bled - Na tekmovanju v kulinarični artistiki, ki je prejšnji teden potekalo v okviru tradicionalne slanikove pojedine v Grand hotelu Union v Ljubljani, sta blejski Grand Hotel Toplice zastopala vodja kuhinje Igor Jagodic, sicer tudi član slovenske nacionalne kuharske ekipe, ter njegov pomočnik Simon Bertoncelj. Za razstavo sta pripravila dve plošči z izborom jedi, ki so bile zaradi atraktivne dekoracije in inovativnih kombinacij prava paša za oči. Na tekmovanju pa sta sodelovala tudi s krožniki kulinarično dovršenih predjedi in glavnih jedi. Med drugim sta predstavila jedi, kot so škampov carpaccio s paradižnikovo terino in vinaigrettom, nadevan kraljevi rak na beli polenti z zbrincem v družbi zelenjave ter žafrana in medaljon mečarice s panceto na vročem kumaričnem želeju. Za svoje izdelke sta oba prejela zlato medaljo, Jagodic pa tudi posebno priznanje kot najboljši v eni od štirih razpisanih kategorij. Na prireditvi je sodelovalo 25 vrhunskih kuharskih mojstrov iz vse Slovenije, ki so številnim obiskovalcem predstavili več kot 150 različnih kulinaričnih kreacij.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / nedelja, 25. marec 2007 / 06:00

Slikarska razstava Cvetke Hojnik

Veliko je tako imenovanih slik - "krpank", slik velikega formata, ki imajo na platnu veliko tekstila v živih barvah.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / četrtek, 18. marec 2010 / 07:00

Mi plešemo

Slovenci so se že navadili, da enkrat letno v Ljubljani pripravijo dan aerobike, Plesna zveza Slovenije je podelila priznanja, pred časom so nam predstavili vrhunski izdelek, ki je vseboval zlato, sed...

Mularija / četrtek, 18. marec 2010 / 07:00

Učenke s pisateljsko žilico

Med zmagovalci literarnega natečaja Gradim svet iz besed so bile tudi tri gorenjske učenke: Tina Malenšek iz Preske, Petra Piber z Bleda in Ana Krajšek z Jesenic.

Prosti čas / četrtek, 18. marec 2010 / 07:00

Čemaž, naravno zdravilo

Čemaž, ki ga poznamo tudi pod imenom divji česen, gozdni česen, kačji lek, štrkavec ter medvedji česen, ima številne zdravilne učinke, lahko pa ga uporabite tudi za spomladansko očiščevalno sredstvo,...

Prosti čas / četrtek, 18. marec 2010 / 07:00

Smučarska avantura z radiem

Radio Si - Radio Slovenia International, ki kot 4. nacionalni radijski program deluje v okviru RTV Slovenija, je organiziral smučanje izpod Mont Blanca, ki je potekalo od 22. do 27. februarja v franco...

GG Plus / četrtek, 18. marec 2010 / 07:00

Za vsak okus ena

V Komendi smo tokrat spraševali, kako dobro poznate kranjsko klobaso, kako pogosto in s čim najraje jo jeste in ali se Slovenci z njo primerno ponašamo.