Zlati medalji za blejska kuharja
Bled - Na tekmovanju v kulinarični artistiki, ki je prejšnji teden potekalo v okviru tradicionalne slanikove pojedine v Grand hotelu Union v Ljubljani, sta blejski Grand Hotel Toplice zastopala vodja kuhinje Igor Jagodic, sicer tudi član slovenske nacionalne kuharske ekipe, ter njegov pomočnik Simon Bertoncelj. Za razstavo sta pripravila dve plošči z izborom jedi, ki so bile zaradi atraktivne dekoracije in inovativnih kombinacij prava paša za oči. Na tekmovanju pa sta sodelovala tudi s krožniki kulinarično dovršenih predjedi in glavnih jedi. Med drugim sta predstavila jedi, kot so škampov carpaccio s paradižnikovo terino in vinaigrettom, nadevan kraljevi rak na beli polenti z zbrincem v družbi zelenjave ter žafrana in medaljon mečarice s panceto na vročem kumaričnem želeju. Za svoje izdelke sta oba prejela zlato medaljo, Jagodic pa tudi posebno priznanje kot najboljši v eni od štirih razpisanih kategorij. Na prireditvi je sodelovalo 25 vrhunskih kuharskih mojstrov iz vse Slovenije, ki so številnim obiskovalcem predstavili več kot 150 različnih kulinaričnih kreacij.