Kriminal

Vlomilko zasačili pri delu

Kamnik - Kamniški policisti so ta teden odvzeli prostost 32-letni Kamničanki, ki jo sumijo, da je vlomila v več hiš na obrobju Kamnika. 14. januarja je vlomila v stanovanjsko hišo na območju Volčjega Potoka in pri tem povzročila za devetsto evrov gmotne škode. Pri vlomu jo je zalotil lastnik, zato je poskusila pobegniti, vendar jo je zadržal do prihoda policistov. V nadaljnji preiskavi in po opravljeni hišni preiskavi so jo policisti osumili storitve vsaj še treh velikih tatvin. 1. januarja popoldne naj bi iz stanovanjske hiše na območju Kamnika odnesla za okoli tisoč evrov nakita in tehničnih predmetov. Na grbi naj bi Kamničanka imela tudi vloma v stanovanjski hiši na območju Kamnika, ki sta se zgodila 8. januarja dopoldne. Iz prve hiše je odnesla nakit, vreden tisoč evrov, v drugem primeru pa je ostalo zgolj pri poskusu vloma. Zoper osumljenko je preiskovalni sodnik odredil pripor.

Tat šel k frizerju

Škofja Loka - Neznani storilec je pred dnevi vlomil v frizerski salon na Kapucinskem trgu v Škofji Loki. Iz salona je odnesel nekaj gotovine in frizerskih pripomočkov, s čimer je lastnico oškodoval za okoli dva tisoč evrov.

Odpeljali nakladalni rampi

Kranj - Pred dnevi so nepridipravi iz skladišča na Savski cesti v Kranju odpeljali nezavarovani aluminijasti nakladalni rampi in več kosov električnega kabla. Lastnika podjetja so oškodovali za okoli tri tisoč evrov.

Vlomili v stanovanjski hiši

Medvode - V torek popoldne so neki barabini vlomili v stanovanjski hiši na območju Medvod. Iz prve so tatovi odnesli kar za sedemdeset tisoč evrov gotovine in nakita, iz druge pa prenosni računalnik in nakit, skupaj vredna okoli štiri tisoč evrov.

Vzeli računalnik

Preserje pri Radomljah - Neznani storilci so pred dnevi vlomili v stanovanjsko hišo v Preserjah pri Radomljah, iz katere so odnesli prenosni računalnik. Lastnika so oškodovali za okoli tri tisoč evrov.

Vlomilca zamikala računalnik in fotoaparat

Vir pri Domžalah - Pred dnevi je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo v Viru pri Domžalah. Vlomilec se je po pregledu prostorov »odločil«, da vzame prenosni računalnik in fotoaparat, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 2.500 evrov.

Bodo sedaj ponoči gledali televizijo?

Zbilje - Nekaj noči nazaj so se tatovi potepali po Zbiljah, kjer so vlomili v stanovanjsko hišo. Iz nje so odnesli LCD televizor. Lastnik je njegovo vrednost ocenil na približno dva tisoč evrov.

Ukradli so avtomobila

Bohinjska Bistrica, Kranj - Neznani storilec je v noči na sredo z dvorišča stanovanjske hiše v vasi Polje v Bohinju odpeljal dvanajst let star avtomobil Opel Astra, karavanske izvedbe, bele barve in z registrsko številko KP E5-877. Na vozilu so nameščena aluminijasta platišča, na zadnji strani pa sta nalepki rdeče barve z napisom Red Eye in rumene barve z napisom Radio Company. Vozilo je vredno približno tisoč evrov. V noči na torek pa je v Kranju nekdo ukradel kovinsko srebrn osebni avtomobil Renault Clio, izdelan leta 2003. Na njem sta bili pričvrščeni tablici z registrsko številko KR J9-052.

Izginili registrski tablici

Kranj - Neznani storilec je na Savski loki v Kranju z osebnega avtomobila Seat Ibiza snel registrski tablici z oznako KR 72-88L in ju odnesel.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / torek, 18. maj 2021 / 12:44

Cepljenje vsak delavnik

Od včeraj naprej so v Kranju spremenjeni termini testiranja v Globusu.

Objavljeno na isti dan


Splošno / petek, 4. april 2008 / 07:00

Predlog zakona o TNP čaka na obravnavo

Predlog zakona je za obravnavo na seji vlade pripravljen že od sredine marca, vendar še ni prišel na vrsto. Pri zainteresirani javnosti pa zbuja mešane občutke.

Splošno / petek, 4. april 2008 / 07:00

Plavalka, ki si je prigarala zlato kolajno

Sara Isakovič je na prvi pogled čisto običajno dekle in le tisti, ki jo dobro poznajo, vedo, da si je vse zmage, rekorde in prejšnji teden tudi naslov evropske prvakinje v plavanju na 200 metrov prost...

Splošno / petek, 4. april 2008 / 07:00

Sejem le še danes in jutri

Megra - mednarodni sejem gradbeništva in gradbenih materialov za vse gradbenike in zasebnike, ki gradijo, bo odprt le še danes in jutri.

Splošno / petek, 4. april 2008 / 07:00

Informativni izračun dohodnine olajšal delo zavezancem

Medtem ko so prejšnja leta zavezanci sami vpisovali (manjkajoče) podatke v dohodninsko napoved, jim je letos davčna uprava prvič doslej pripravila informativni izračun dohodnine. Če mu zavezanec ne bo...

Splošno / petek, 4. april 2008 / 07:00

Moje finance

Vprašanja - odgovori