Hotel Transturist ne le, da ne služi svojemu namenu, propadajoča stavba je mestu v veliko sramoto. (Foto: arhiv GG)

Zanimivi le Krona in Vahtnca

Usoda zaprtih hotela Transturist, gostilne Krona, kavarne Vahtnca in nočnega bara Kleopatra še vedno ni znana.

Škofja Loka – Na zadnji seji občinskega sveta v Škofji Loki je svetnico Petro Grohar Jankovec (SDS) zanimalo, kako poteka prodaja skoraj tri leta zaprtega hotela Transturist. Čeprav je Zavarovalnica Triglav že sredi oktobra zaključila zbiranje ponudb za nakup hotela, nekdanje kavarne Vahtnca, gostilne Krona in nočnega bara Kleopatra, pa za zdaj usoda teh zaprtih objektov še ni znana. Več smo poskušali izvedeti na zavarovalnici, kjer so nam odgovorili le: »Interes obstaja tako za nakup Krone kot Vahtnce, a v tem trenutku še potekajo pogajanja z zainteresiranim kupcem.«

Na zavarovalnici so bili torej z informacijami izjemno skopi, zato smo dodatna pojasnila iskali tudi na občini Škofja Loka, kjer vedo, da so za omenjena objekta nekateri potencialni kupci pokazali resen interes. »Ti so na zavarovalnico poslali tudi ustrezne ponudbe, a – iz nam neznanih razlogov – do odprodaje nepremičnine še ni prišlo,« so pojasnili. Občina kljub temu upa, da bo zavarovalnica Krono in Vahtnco na Mestnem trgu čim prej prodala po primerni ceni in s tem prispevala k oživljanju mestnega jedra.

»Po valu optimizma, ki je zavel po javni objavi ponudb s strani Zavarovalnice Triglav, se med Ločani znova širi nezadovoljstvo, saj ne morejo razumeti, da eni najbolj uglednih družb v državi nikakor ne uspe najti primerne rešitve za svojo lastnino, kar ji dela zelo slabo reklamo,« so dodali na občini.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 2. julij 2013 / 10:01

Požar uničil žago na Križni gori

V nedeljskem požaru žage na Križni gori je nastalo za okoli 150 tisoč evrov škode. V intervenciji se je poškodoval škofjeloški gasilec.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / četrtek, 17. januar 2008 / 07:00

Rastlinski pridelki "prehitevajo" živino

Kranj - Po podatkih državnega statističnega urada so se odkupne cene kmetijskih pridelkov lanskega novembra v primerjavi z oktobrom zvišale za 5,9 odstotka, glede na predlanski n...

Škofja Loka / četrtek, 17. januar 2008 / 07:00

Zanimivi le Krona in Vahtnca

Usoda zaprtih hotela Transturist, gostilne Krona, kavarne Vahtnca in nočnega bara Kleopatra še vedno ni znana.

Zanimivosti / četrtek, 17. januar 2008 / 07:00

Anketa: Ogorčeni zaradi kraje kipov

Kraja desetih bronastih kipov v Zabreznici, Mostah, Dragi pri Begunjah in na Jesenicah bo še nekaj časa odmevala. In kako so jo komentirali občani Žirovnice?

Kronika / četrtek, 17. januar 2008 / 07:00

Ukradene kipe našli razrezane

Policija je danes dopoldne na zasebni deponiji na obrobju Ljubljane našla ukradene bronaste kipe, ki so razrezani skoraj do nerazpoznavnosti. Tatovi so zanje prejeli 1.500 evrov.

Prosti čas / četrtek, 17. januar 2008 / 07:00

Vroče in pekoče

Kako nastaja vizuelna reklama za radijsko oddajo Vroče in pekoče na radiu Belvi. Fotoreportaža s kraja dogodka.