Mario odhaja (za nekaj časa), NLP pa bo za eno uro krajši. Moški del voditeljskega para je že zapustil svoj stolček, kaj se bo zgodilo z ženskim delom? Tjaša Železnik in Dejan Pevčević nista bila najbolj posrečena izbira. (Foto: Zaklop)

Razvedrilna Slovenija

V Razvedrilnem programu TV Slovenija so si pri oblikovanju programske ponudbe letos zastavili cilj zapolniti "vikend prime time" termine z gledanimi, vendar nacionalni televiziji primernimi razvedrilnimi vsebinami.

Ob torkih bo do junija 2008 na sporedu oddaja Piramida. Petkovo oddajo Na zdravje! boste ravno tako lahko spremljali še vse leto. Posebno pozornost bodo posvetili sobotni prime time oddaji. Pripravljajo igrano humoristično nanizanko z glasbenimi vložki, s priznanimi slovenskimi igralci in najbolj izkušenimi ustvarjalci tega žanra. Tudi Mario odhaja na 'oddih', vendar o tem, kaj bi ga nadomestilo, se še pogovarjajo.

V Razvedrilnem programu za leto 2008 pripravljajo že utečene projekte: EMO, Slovensko popevko, Slovensko polko in valček, Narečno popevko ter praznovanje 80-letnice Radia Slovenija in 50-letnice Televizije Slovenija. Prenos oziroma soorganizacija prireditve Miss Slovenije je odvisna od dogovora med TV Slovenija in agencijo Videoton Geržina, prav tako prenos prireditve Miss sveta. Informacij o prireditvi Melodije morja in sonca bo več v drugi polovici meseca februarja, prenos oziroma odkup licence je odvisen od pogodbe z občino Piran. Ob okrogli obletnici Ansambla bratov Avsenik bodo v sodelovanju z Glasbeno agencijo Avsenik pripravili prireditev Golica, na kateri bodo sodelovali najbolj priznani slovenski in tuji izvajalci njihove glasbe. Praznovanje bodo obeležili tudi z dokumentarno-glasbenimi oddajami. Sodelovali bodo še pri velikih projektih v organizaciji Radia Slovenija.

V prihodnjem letu želijo na TV Slovenija uvesti več programskih novosti v tako imenovani redni televizijski sezoni kot tudi v poletnih mesecih, ko bo na sporedu ponovno oddaja o turizmu.

Ker z novim letom ni na sporedu več kviza Milijonar, NLP, ki bo znova na sporedu ob nedeljah popoldne od 20. januarja 2008 naprej pa bo za eno uro krajši, so termine, ki so se sprostili, v skladu s programsko-poslovnim načrtom 2008, dali na voljo za oddaje drugih programov TV Slovenija. Sicer pa po izteku Milijonarja v Razvedrilnem programu trenutno ne razmišljajo o novem angažmaju za Jonasa Žnidaršiča.

Petru Polesu so ponudili novo oddajo, prav tako so ga povabili, naj odda koncept zanjo. Katarina Čas, ki je vodila oddaji Aritmija in Frekvenca, je vedno dobrodošla v Razvedrilnem programu TV Slovenija. Dogovori z njo o morebitnem sodelovanju še potekajo. Koncept Mojce Mavec pa je oddaja Euroroute, za katerega čakajo potrditev s strani Evropske unije.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / ponedeljek, 14. april 2014 / 12:00

O finančnih mehanizmih Ekosklada

Škofja Loka – Aprila se je v Škofji Loki začela okoljska akcija Loško je ekološko 2014, ki občane vabi na vrsto dogodkov in prireditev. Tako bo v torek, 15. aprila, ob 18. uri v Sokolskem domu pred...

Objavljeno na isti dan


Kronika / sobota, 8. november 2008 / 07:00

Županskemu kandidatu pogojna kazen

Drago Leskovšek, lastnik nočnih lokalov in nekdanji kandidat za župana Škofje Loke, je zaradi povzročitve hude telesne poškodbe obsojen na pogojno kazen.

Kranj / sobota, 8. november 2008 / 07:00

Klep znova o nepravičnih sodbah

Kranj - Vodja gibanja Združeni ob lipi sprave Stanislav Klep, jurist in kritik slovenskega pravosodja, je na četrtkovi novinarski konferenci spet spregovoril o dveh sodbah...

GG Plus / sobota, 8. november 2008 / 07:00

Križarjenje po Otočju Gulag

Avgusta je umrl ruski pisatelj Aleksander Isajevič Solženicin (1918-2008). Njegov Arhipelag Gulag velja za "delo stoletja". V slovenščino ga je prevedel profesor Samo Savnik, izdala pa založba ZeloLep...

Cerklje na Gorenjskem / sobota, 8. november 2008 / 07:00

Glavoboli zaradi turistične takse

Uspešno pobiranje turistične takse je odvisno od učinkovitega nadzora, tega pa lahko uspešno izvajajo tudi občinske inšpekcije, a samo če imajo podporo v lokalni oblasti.

Kultura / sobota, 8. november 2008 / 07:00

Miniature privabile 370 avtorjev

V sredo so v Prešernovem gledališču v Kranju podelili medalje in pohvale 4. mednarodne razstave fotografij Miniature 2008.