Franc Jezeršek,
gostinec, ki je postal pojem vrhunske ponudbe
Kljub temu da je pri nas gostinska ponudba že dodobra razvita, si je težko predstavljati najbolj množične prireditve, predvsem pa gostinsko ponudbo na najzahtevnejših prireditvah na državni ravni brez Franca Jezerška. Svojo podjetniško pot je začel leta 1981 v domači garaži s pripravljanjem obrokov za družbeno prehrano, dve leti pozneje pa je že oskrbel veliko prireditev na prostem z več kot 13 tisoč udeleženci. Odkril je tržno nišo gostinske oskrbe na daljavo – catering, in prav oskrba ob proslavah, sprejemih, protokolarnih prireditvah in drugih vrhunskih dogodkih je postala specialnost, v kateri je Franc Jezeršek s svojo Hišo kulinarike neprekosljiv. Slednjo so začeli graditi leta 1994 in danes Jezeršek pravi, da so si ustvarili za svojo dejavnost resnično odlične pogoje za delo. V Hiši kulinarike imajo seveda tudi svojo gostinsko ponudbo za vnaprej dogovorjene dogodke in trudijo se, da zadovoljijo tudi najzahtevnejše goste. Po desetih letih delovanja so na Zgornjem Brniku letos na opuščenem posestvu v preurejenih kmečkih poslopjih odprli še en gostinski objekt Dvor Jezeršek. Gre za gostilno odprtega tipa, za restavracijo, ki je namenjena skupinam na sestankih, seminarjih ali manjših kongresih – v ta namen imajo tudi primerno opremljeno dvorano, hotel s 40 ležišči in urejajo tudi vinsko klet. Svojevrstni izziv bo za Franca Jezerška slovensko predsedovanje Evropski uniji.