Direktorica centra Tea Beton

Preselili se bodo v Gorenjca

Center za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa Radovljica je za potrebe varstveno delovnega centra začel obnavljati prostore v stavbi nekdanjega Gorenjca.

Radovljica - Kot je povedala direktorica centra Tea Beton, zdaj izvajajo v Radovljici program varstveno delovnega centra za odrasle na dveh lokacijah, na sedežu centra in v stavbi ob Domu dr. Janka Benedika, kjer imajo skupno šestdeset varovancev. Ker so prostori premajhni in neprimerni, jih bodo uredili v stavbi nekdanjega SGP Gorenjca v Radovljici. Prejšnjo sredo so stavbo že začeli prenavljati, pri tem pa upajo, da bodo z deli končali prihodnje leto. Vrednost naložbe, za katero bo denar zagotovilo ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, je blizu enega milijona evrov.

Pred kratkim so v centru odprli tudi obnovljeni oddelek za gibalno ovirane odrasle varovance, že poleti pa v nekdanji Borovi hiši v Radovljici bivalno skupnost, v kateri je dvanajst odraslih stanovalcev. Ker ugotavljajo, da je v tovrstni skupnosti kakovost življenja bistveno višja kot v zavodu, bodo še naprej razvijali takšne oblike in zato že iščejo primerno kmetijo. V prihodnjem letu bodo poskušali najti primerne prostore tudi za Varstveno delovni center Škrat na Jesenicah, kjer je trenutno 32 varovancev.

Decembra je tudi v centru praznično. Prejšnji torek je bilo miklavževanje z Rotary klubom Bled, ki bo prihodnje leto vsem varovancem, tudi tistim z najtežjo motnjo, omogočil plavanje. Varstveni delovni center Škrat je v Kosovi graščini na Jesenicah odprl prodajno razstavo izdelkov. Danes bo prvi šahovski turnir v Sloveniji za odrasle z motnjami v razvoju, na katerem bodo nastopile štiri ekipe iz Slovenije in s Hrvaške. Pred božičnimi prazniki bodo pripravili tudi ples in srečanje staršev, na katerem bo Jana Ambrožič predstavila Pravljico Majana.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Cerklje na Gorenjskem / sreda, 28. maj 2014 / 10:40

S hojo zbrali štiri tisoč petsto šestdeset evrov

Dvorje – Člani humanitarnega društva Lions klub Brnik, ki so v soboto Pod Jenkovo lipo v Dvorjah organizirali tradicionalni družabno dobrodelni dogodek Hodim, da pomagam, so s pomočjo udeležencev z...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / četrtek, 21. julij 2022 / 22:08

Pomoč kmetijam pri brzdanju stroškov

Vlada je zaradi rasti cen goriva, elektrike in kmetijskega reprodukcijskega materiala sprejela več ukrepov za brzdanje višjih stroškov v kmetijstvu, za katere bo namenila skupno 22,4 milijona evrov.

Železniki / četrtek, 21. julij 2022 / 22:03

Razvoj uspešnega kadra se začne že v osnovni šoli

Osnovna šola Železniki že leta sodeluje s podjetji v občini, saj se vsi zavedajo, da se uspešen kader začne spodbujati in razvijati že v osnovni šoli.

Razvedrilo / četrtek, 21. julij 2022 / 22:02

Glas in vibrafon – zanimivi glasbeni par

Četrti Glasbeni večer v Tržiškem muzeju sta oblikovala Ajda Stina Turek in Vid Jamnik, pevka in vibrafonist, oba diplomanta prestižne bostonske univerze Berklee College of Music.

Zanimivosti / četrtek, 21. julij 2022 / 21:58

Letos dvajset mladičev štorkelj

Bled – Kot je pojasnil Dušan Dimnik, zunanji sodelavec Prirodoslovnega muzeja Slovenije, ki štorklje obročka že vrsto let, so bili letos po štirje mladiči štorkelj v Lahovčah, Cerkljah in Komendi,...

Jesenice / četrtek, 21. julij 2022 / 21:44

Priseljenci so se učili tudi računalništva

Na Ljudski univerzi Jesenice so razvili program Digitalno-Lokalno, v sklopu katerega so se priseljenci učili slovenščine in računalništva.