Pred odhodom na nove tekme so se naši deskarji predstavili v Areni Vodafone live v Ljubljani, direktor odbora za deskanje na snegu Iztok Kvas pa je ob mnogih mladih upih upravičeno poudaril, da se za razvoj tega športa pri nas ni bati. (Foto: K. T.)

Iz Rusije prišla zadovoljna

Rok Flander in Rok Marguč sta navdušena nad treningi v ruskem Abzakovu, dobro pripravljena pa se želita izkazati v nadaljevanju sezone.

Ljubljana - Letošnja sezona se je za naše deskarje začela že zgodaj jeseni, po zaslugi Roka Flandra, Žana Koširja, Izidorja Šušteršiča in Roka Marguča pa so alpski deskarji razveselili z nekaj odličnimi rezultati, seveda pa največ štejeta prvo mesto Roka Flandra v paralelnem veleslalomu v Söldnu in četrto mesto Žana Koširja v paralelnem slalomu v Landgraafu. Pred nadaljevanjem tekem ta konec tedna v Italiji (paralelni veleslalom) in prihodnji konec tedna v Švici (paralelni slalom) so se alpski deskarji odpravili na treninge v tujino. Večina se je pripravljala v Schladmingu, Rok Flander in Rok Marguč pa sta dobra dva tedna preživela v ruskem smučarskem centru na jugu Urala ter nastopila in zmagala vsak na eni tekmi evropskega pokala. Kot sta povedala na priložnostni tiskovni konferenci po vrnitvi domov in pred novimi tekmami, sta bila zelo zadovoljna z razmerami za trening v Abzakovu, kjer imajo najsodobnejša smučišča.

Zadovoljni z uvodom v sezono so tudi deskarji prostega sloga, zlasti povratnik v ekipo Domen Bizjak, ki je v Stockholmu osvojil četrto mesto. Deskarje prostega sloga 22. decembra čaka nova tekma v bolgarski Sofiji, v začetku januarja pa se bodo nato predstavili v Gradcu.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / četrtek, 28. maj 2015 / 13:40

Roparja tudi streljala

V sredo zvečer sta neznanca oropala varnostnika na Laborah, v streljanju pa ni bil nihče poškodovan.

Objavljeno na isti dan


Kranjska Gora / petek, 7. december 2007 / 07:00

Lastniki bodo prodali zemljišča

Kranjska Gora - V četrtek zvečer je v Ratečah potekal zbor lastnikov zemljišč v Planici. Na njem je večina lastnikov sklenila, da bodo državi prodali svoja zemljišča, s čimer so...

Slovenija / petek, 7. december 2007 / 07:00

Iz Rusije prišla zadovoljna

Rok Flander in Rok Marguč sta navdušena nad treningi v ruskem Abzakovu, dobro pripravljena pa se želita izkazati v nadaljevanju sezone.

Prosti čas / petek, 7. december 2007 / 07:00

Eva in Jan v Domžalah

V nedeljo, 9. decembra, ob 18. uri, se bo s svojim prvim velikim samostojnim koncertom predstavila mlada domžalska pevka Eva Černe. Glasbeni večer s številnimi gosti pripravl...

Kultura / petek, 7. december 2007 / 07:00

Tako so se oblačili v 16. stoletju

Škofja Loka - V Miheličevi galeriji v Kašči v Škofji Loki so odprli razstavo z naslovom Oblačilna kultura 16. stoletja. Pri tem projektu so sodelovali Združenje zgodovinskih mest Slovenije...

Kultura / petek, 7. december 2007 / 07:00

Mihelič od Miheličevih

V Galeriji Prešernovih nagrajencev za likovno umetnost so na ogled dela Franceta Miheliča (1907-1998), ki jih v svojih zasebnih zbirkah hranijo njegovi trije otroci.