Domača pica
Odlično pico lahko pripravimo tudi doma. Zamesimo kvašeno testo, ga damo vzhajat, nato pa ga obložimo s poljubnim nadevom. Domača pica je lahko prav izvrstna!
Testo za pico (s suhim kvasom)
Potrebujemo: 50 dag moke, 3 dl mlačne vode, 2 žlici olja, 1 suh kvas, ščepec soli.
Izdelava: vse sestavine zgnetemo v multipraktiku ali kar na roke in pustimo na toplem, da vzhaja. Nato naredimo hlebčke, jih razvaljamo in obložimo. Za nadev lahko uporabimo paradižnikovo omako, šunko, slanino, pršut, sir, dimljen sir, gobice, čebulo, jajce …
Testo za pico (s svežim kvasom)
Potrebujemo: 50 dag moke, 120 g margarine, 250 ml mleka, ščepec soli, malo sladkorja, 3/4 kocke svežega kvasa.
Izdelava: kvas damo vzhajat z malo sladkorja, žličko moke in malo mlačnega mleka. Medtem ko kvas vzhaja, v toplem mleku razpustimo margarino. V skledo z moko damo najprej malo soli, vzhajan kvas, toplo mleko z margarino in premešamo. Nato stresemo na pult in zamesimo v gladko in rahlo testo. Testo pokrijemo s prtičem in na toplem pustimo, da vzhaja. Vzhajamo testo razdelimo na hlebčke. Iz te količine dobimo tri do štiri okrogle pice oziroma dva velika pekača. Hlebčke še malo pregnetemo in jih spet damo vzhajat. Na koncu hlebčke razvaljamo, z rokami raztegnemo in poljubno obložimo. Pečemo v ogreti pečici približno 15 minut na 200 do 250 stopinjah Celzija.



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke

