Vratar Jelenov Grega Juvančič na tekmi proti Kosezam, vodilni ekipi v NHL (Foto: Peter Košenina)

Prva zmaga na turnirju v Avstriji

Hokejisti HK Jelen se pripravljajo na svetovni pokal za veterane, ki bo prihodnje leto v Kanadi.

Sp. Senica - V sklopu pripravljalnih tekem so se udeležili mednarodnega turnirja v avstrijskem Althofnu in zmagali. V finalu so s 7:1 premagali ekipo Kremser EV Eagles. Za najboljšega vratarja je bil razglašen Grega Juvančič s Podreče, ki je na turnirju v šestih tekmah prejel le tri gole. »Na tem turnirju v Avstriji smo bili tretjič. Prvič smo končali kot peti, potem tretji, letos smo zmagali. Nastopilo je deset amaterskih ekip iz Slovaške, Avstrije in Slovenije,« je povedal Staš Kalan, predsednik HK Jelen.

Hokejisti Jelena letos znova enkrat na teden trenirajo v Kranju, v novi dvorani na Zlatem polju, poleg tega imajo na teden še dve tekmi. Igrajo namreč v NHL- Nočni hokejski ligi. Trenutno so izmed devetih ekip na lestvici šesti. Vodilna na lestvici je ekipa Promet Koseze, za katero igra nekaj znanih hokejistov, kot sta Ildar Rahmatulin in Marjan Gorenc. Jeleni so se v Tivoliju z njimi pomerili v ponedeljek, izid pa je bil malce nepričakovano 4:4. Na ledu ni bilo ne Rahmatulina ne Gorenca. »Ligo smo začeli slabo, pred srečanjem s Kosezami smo tri tekme zapored zmagali, sedaj igrali neodločeno s prvo ekipo na lestvici. Forma se dviguje, pričakujemo uvrstitev v sredino lestvice, kaj več ni realno pričakovati, saj v nekaterih ekipah igrajo hokejisti, ki so hokej dolgo trenirali. Pri nas nimamo nobenega, ki bi v hokeju dosegel kakšne vidnejše rezultate,« pojasnjuje Kalan. Sicer pa imajo Medvode v ligi kar dve ekipi. Poleg Jelena so to še hokejisti AMSO Medvode, trenutno tretji na lestvici.

Prihodnje leto Jeleni praznujejo dvajset let delovanja. Nastopili bodo na veteranskem svetovnem pokalu v začetku aprila v Quebecu v Kanadi. »Tam nas najprej čakajo tri tekme v rednem delu. V skupini smo z eno ekipo iz Amerike in dvema iz Kanade. Nasprotnikov ne poznamo, domnevamo pa, da so dobri. Naš cilj je čimbolje predstavljati slovenski hokej. Borili se bomo po svojih najboljših močeh,« je zaključil Kalan.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / petek, 30. november 2018 / 23:52

Bo res ustavna obtožba?

Zaradi poziva premierja Marjana Šarca, naj državna podjetja razmislijo o oglaševanju v medijih, ki širijo sovražni govor, SDS razmišlja o vložitvi ustavne obtožbe.

Objavljeno na isti dan


Medvode / petek, 9. februar 2007 / 06:00

Nočni pohod na Grmado

Medvode - Kot vsako leto, je bil tudi letos ob prvi polni luni v januarju, 5. januarja, nočni pohod na Polhograjsko Grmado, ki ga organizira Planinsko društvo Blagajana iz Polhovega Gr...

Medvode / petek, 9. februar 2007 / 06:00

Na Katarini si želijo še več gostov

Katarina je dobila novo turistično brošuro, v kateri je predstavljena predvsem tamkajšnja bogata gostinska ponudba.

Medvode / petek, 9. februar 2007 / 06:00

Cepili bodo v skladu s strokovnimi smernicami

V ZD Medvode proti humanemu papiloma virusu še ne cepijo, saj čakajo na uradne strokovne smernice.

Splošno / petek, 9. februar 2007 / 06:00

Anketa: Država bi morala plačati cepljenje deklet

V tokratni anketi smo naše sogovornike povprašali, kdo bi moral kriti stroške cepljenja deklet z novim cepivom proti raku na materničnem vratu, ki je druga najpogostejša oblika raka med Slove...

Medvode / petek, 9. februar 2007 / 06:00

Nadaljevala se bo gradnja tekaškega centra

Za dokončanje izgradnje Športno rekreacijskega centra v Preski bodo potrebovali še okrog 250 tisoč evrov. Od države jih letos pričakujejo 108 tisoč, a svoj delež bo morala primakniti tudi Občina.