Rok Flander je poleti surfal na Madagaskarju. (Foto: arhiv Roka Flandra)

Flander sezono začel z zmago

Rok Flander je zmagal na tekmi za svetovni pokal v Söldnu. Sredi novembra odhaja na trening v Rusijo. Naslednja tekma bo decembra.

Dragočajna – Deskar Rok Flander je že na začetku letošnjega svetovnega pokala zabeležil zmago na tekmi v Söldnu, in to kljub težavam s kolenom, ki so ga sicer pestile že dlje časa, še dodatno pa so se poslabšale po intenzivnem septembrskem treningu, a so sedaj v glavnem sanirane. V Söldnu je nastopil tudi Izidor Šušteršič in bil petnajsti.

Rok je na sezono očitno odlično pripravljen. Priprave so potekale podobno kot lani, znova je poletne mesece preživel na morju, največ na Madagaskarju. »Razlogov za takšen način priprave je več. Pri surfanju tako zelo uživam, da meje fizičnih sposobnosti svojega telesa neprestano izboljšujem in to celo na način, pri katerem zaradi adrenalina in užitkov sploh ne čutim utrujenosti. Ta se pokaže šele po končani akciji. Poleg tega je drsenje po vodi in drsenje po snegu zelo podobno in prav surfanje je pripomoglo k mojemu prefinjenemu občutku na snegu. Najpomembnejša komponenta pa je psihološka priprava. Ko se znajdeš v radikalnih pogojih nekje na Madagaskarju, kjer ni reševalnih čolnov, ti je hitro jasno, da ni poti nazaj. Na paralelnihtekmovanjih v mojem športu je tovrstna pripravljenostglave zelo pomembna,« podrobnosti razkriva Flander.

Naslednja tekma svetovnega pokala za deskarje na snegu bo v začetku decembra, do takrat pa bo Flander predvsem treniral na evropskih ledenikih in v Rusiji, kjer upa, da bo imel takšne pogoje, kot jih je imel septembra na treningu v Čilu.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / sreda, 30. november 2022 / 16:24

V Kranju v nedeljo tudi referenduma

V nedeljo bodo v krajevnih skupnostih Primskovo, Bratov Smuk, Planina in Huje izvedli tudi svetovalna referenduma o spremembah meja.

Objavljeno na isti dan


Šport / petek, 29. maj 2009 / 07:00

Prvi tekmi bosta sodila sodnika iz Črne gore

Pred začetkom finalnega dela članskega državnega prvenstva.

Kranj / petek, 29. maj 2009 / 07:00

Dogodki pred evropskimi volitvami

Kranj, Tržič, Radovljica - Tudi ta teden so se kandidati za poslance v evropski parlament na različnih prireditvah predstavljali volivkam in volivcem. V ponedeljek je poslanka dr...

Bled / petek, 29. maj 2009 / 07:00

Proti novemu zaposlovanju

Sedem občinskih svetnikov je na župana naslovilo zahtevo za sklic izredne seje zaradi zaposlovanja v občinski upravi.

Mengeš / petek, 29. maj 2009 / 07:00

Danes praznujejo v občini Mengeš

Mengeš - Danes, 29. maja, na rojstni dan rojaka Janeza Trdine, bodo Mengšani s slavnostno sejo praznovali svoj štirinajsti občinski praznik. »Letošnje praznovanje je v znamenju š...

Prosti čas / petek, 29. maj 2009 / 07:00

Praznik glasbe in veselja v Preddvoru

Ta konec tedna bo Preddvor v znamenju Praznika glasbe in veselja, ki ga v sodelovanju z Občino Preddvor prireja Agencija Media butik.