Večer lomljenih ritmov

V Izbruhu je bila pred kratkim predstava ritmov drum`n bass.

V KD Izbruh smo bili v petek, 19. oktobra, priča vrhunskemu obisku, v soboto, 20. oktobra, pa smo v klubu K4 lahko uživali v predstavi vrhunske zasedbe s področja dnb glasbe – Big Bud dj-a (na sliki).

Drum and bass je vrsta elektronske plesne glasbe, imenovana tudi jungle. Stil se je pojavil v zgodnjih devetdesetih v Veliki Britaniji in ga označujemo kot hiter tempo lomljenih bobnov z močnimi linijami basa. Prav v teh ritmih se je prvi dan zibala mala dvorana KD Izbruh. Dogodek v režiji Jakoba Drmote, organizatorja tudi drugih plesnih eventov v Kranju, je odzvenel v blišču velikega obiska. Poleg dobre organizacije so za plesni žur odgovorni tudi lokalni dj-ji, mladi talenti dj Joste Selekta, dj Guapo in dj Mixxle. Na eventu se je pokazala očitna želja po tovrstnih dogodkih, ki jih v Kranju zares primanjkuje, a bodo zaradi pozitivnega odziva tovrstni dnb večeri postali mesečna stalnica v KD Izbruh.

V klub K4 se je dan za tem vrnil veteran britanskega drum'n'bassa Big Bud, ki je pri nas gostoval že konec leta 2005. Že takrat je poskrbel za enega najuspešnejših gostovanj v okviru Liquid Grooves večerov, ki so namenjeni ljubiteljem nekoliko mehkejših boben&basovskih ritmov. V njegovem zvoku, ki ga označujejo kot "soulful" in "emotional", je slišati vplive jazza, funka, soula in reggaeja. Poleg Big Buda so za jesensko boben-basovsko pojedino skrbeli še domači DJ-i, in sicer Borka ter Bakto (oba CodeEP kolektiv) na velikem podijumu ter Ko0 (rx:tx), Siletich & Marvin (p4b.nu) in Woo-D (CodeEP) na malem. Tovrstne žure zaznamuje veliko pozitivne energije, zavidljiv obisk in kopica odličnih disko jokerjev.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sreda, 10. december 2008 / 07:00

Vzajemna napovedala zvišanje premije

Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna bo premijo za dopolnilno zdravstveno zavarovanje verjetno zvišala marca ali aprila prihodnje leto.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 31. oktober 2007 / 07:00

Noč čarovnic

Škofja Loka - V Sloveniji se vse bolj uveljavlja noč čarovnic oziroma halloween, praznik, ki izhaja iz starega keltskega običaja, komercialno vrednost, podobno kot valentinovo, pa so mu da...

Gospodarstvo / sreda, 31. oktober 2007 / 07:00

Gorenjci ne tvegajo

V Hypo Alpe-Adria-Bank ugotavljajo, da Gorenjci niso pripravljeni veliko tvegati in da radi varčujejo v banki.

Gospodarstvo / sreda, 31. oktober 2007 / 07:00

Nova vzajemna sklada

Kranj - Raiffeisen Banka, ki poleg domačega sklada Skala (v upravljanju Krekove družbe) trži že dvajset investicijskih skladov Raiffeisen Capital Management, je 1. oktobra začela tržiti nov...

Gospodarstvo / sreda, 31. oktober 2007 / 07:00

Zgodovinski dosežki v Acroniju

Po dvomesečnih težavah z reorganizacijo Slovenske industrije jekla in prilagajanju ruski skupini Koks pripravljajo nove projekte. Acroni je dosegel zgodovinske rezultate, konfliktov z državo ni.

Škofja Loka / sreda, 31. oktober 2007 / 07:00

Doma s kar štirimi odličji

Škofjeloški namiznoteniški igralki Mateja Pintar in Andreja Dolinar sta si na evropskem prvenstvu za invalide v Kranjski Gori skupaj priborili kar štiri odličja.