Vitranc (Foto: arhiv GG)

Letos v Benetkah

Tretjo delavnico za člane Kluba 5+, organizatorje tekmovanj za svetovni pokal v alpskem smučanju, so letos gostile Benetke. Lani je bila delavnica v Kranjski Gori, leta 2005 pa premierno v Kitzbühlu. Letos so v Italijo prišli predstavniki vseh trinajstih članic kluba, govorili pa so o problematiki varovanja prireditev, prometni ureditvi in organizaciji tekmovanja. Izkazalo se je, da imajo posamezni organizatorji različne zahteve in rešitve, skoraj vsi pa se srečujejo s podobnimi problemi. Tekmi za Pokal Vitranc bosta na Poligonu v Podkorenu v prihajajoči zimski sezoni 8. in 9. marca 2008.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenja vas-Poljane / / 17:20

Donacije poplavljencem

Lions klub Škofja Loka je podelil za osem tisoč evrov donacij družinam, ki so jih prizadele letošnje poplave.

Objavljeno na isti dan


Mengeš / / 20:38

Zadovoljni z zimsko službo v Mengšu

Tokratno anketo smo opravljali v Mengšu, z nami sta sodelovala 202 tamkajšnja občana. Vprašali smo jih, kako zadovoljni so z zimsko službo v občini. Zanimalo nas je tudi, ali vedo, kaj je avtomatsk...

Zanimivosti / / 20:37

»Volilna« komedija v Železnikih

Dramska skupina Kulturno umetniškega društva France Koblar iz Železnikov bo v soboto premierno uprizorila Partljičevo satirično komedijo Za nacionalni interes.

Slovenija / / 18:46

Prav je, da stavkajo

Do 14. februarja se bodo v Sloveniji po napovedih sindikatov javnega sektorja zvrstile kar štiri stavke, prva pa bo na vrsti že ta mesec. Zaposleni v javnem sektorju zahtevajo predvsem dvi...

Zanimivosti / / 18:42

Zvonovi na ročni pogon

Šmarnogorski zvonovi so še vedno na ročni pogon. Poldan zvoni ob pol dvanajstih.

Nasveti / / 18:41

Testenine

Testenine še zdaleč niso dolgočasne. Dokaz so testenine z govedino in porom, ki jih še dodatno popestrimo s sojino omako, ali pa preproste testenine s tuno in koruzo.