V slovo: Jože Bogataj

V soboto, 15. septembra, smo se na pokopališču v Predosljah poslovili od Jožeta Bogataja iz Britofa, dolgoletnega člana Društva upokojencev Predoslje.

Rodil se je 4. aprila 1940 v številni družini v Britofu. Bil je človek, ki ni poznal sovraštva, bil je dober do ljudi in imel je sposobnost navezati prave in lepe prijateljske vezi, zato je imel kar nekaj dobrih prijateljev.

V društvo se je vpisal leta 1988 in kmalu začel delati. Leta 1992 je postal vodja kolesarske sekcije, ki je bila takrat ustanovljena. Toda že leta 1996 je zaprosil za pomoč, ker ga je pričelo srce opozarjati. Opustil je kolesarstvo in bil izvoljen za predsednika nadzornega odbora, kjer je ostal do smrti. Bolezen mu ni pustila, da bi se večkrat sestali, toda svoje delo je opravljal do konca.

Zahvaljujemo se mu za njegovo delo, ker je z zgledom drugim pokazal, kaj je prostovoljno delo. S srcem in dobro voljo je delal pri društvu in prav srce je bilo tisto, ki se je ustavilo za zmeraj. Hvala!

Upravni odbor Društva upokojencev Predoslje

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / četrtek, 19. junij 2008 / 07:00

Zdravje iz bezga

Bezeg je že zacvetel in mnoge gospodinje so se že lotile priprave zdravih napitkov iz bezgovega cvetja in jagod.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sobota, 9. julij 2011 / 07:00

Pomagali bodo Ademu

Adem Pajić je 42-letni Jeseničan, ki boleha za multiplo sklerozo. V akciji Moj dom mu bodo prenovili stanovanje, da bo prilagojeno za bivanje invalida.

Zanimivosti / sobota, 9. julij 2011 / 07:00

Zlatomašnik blagoslovil orgle

Leta 1852 narejene orgle iz cerkve v Lescah po obnovi v Mariboru sedaj igrajo v podružnični cerkvi sv. Tomaža v Britofu.

GG Plus / sobota, 9. julij 2011 / 07:00

Vaš razgled

Kronika / sobota, 9. julij 2011 / 07:00

Ostala brez vozil

Kranj, Škofja Loka - Gorenjski policisti so v zadnjih dneh zasegli dve vozili. V sredo so na Gregorčičevi ulici v Kranju kontrolirali 38-letno voznico osebnega avtomobila in v po...

Kronika / sobota, 9. julij 2011 / 07:00

Nesreče

Zapeljal z avtoceste Naklo - V četrtek kmalu po polnoči se je na avtocesti pri Naklem zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba huje, druga p...