Verin pogrinjek za dve osebi

Srebrna medalja za Betelovo kmetijo

Planina pod Golico - V okviru 54. gostinsko turističnega zbora v Termah Olimia v Podčetrtku je bilo že v ponedeljek tekmovanje gospodinj s turističnih kmetij v kuhanju žgancev in polente ter v pripravi pogrinjka za dve osebi. Tekmovalo je osem gospodinj, med njimi je srebrno medaljo osvojila Vera Grgurič z Betelove turistične kmetije na Planini pod Golico, ki je pripravila gorenjske ajdove žgance s skuto in telečjo obaro. Strokovna komisija je pri pripravi jedi ocenjevala pripravo delovnega mesta, čistočo pri delu, kakovost sestavin ter izgled in okus izdelka, pri pripravi pogrinjka pa izgled mize, izvirnost in domiselnost ter strokovnost sestave.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / petek, 14. junij 2013 / 09:48

Pod Riklijevo vilo našli utopljenko

Bled - V torek zjutraj je občan blejske policiste obvestil o odkritju trupla v Blejskem jezeru med Riklijevo vilo in Grajskim kopališčem. Na kraju dogodka so policisti ugotovili, da gre za...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / nedelja, 8. april 2007 / 07:00

V domu ostarelih

V petek smo učenci tretjega razreda z učiteljicama odšli v dom ostarelih v Škofjo Loko. Pripravili smo program s pesmimi. Pred odhodom smo v šoli imeli zadnjo vajo. Ko je bila ura 10.,...

Splošno / nedelja, 8. april 2007 / 07:00

Primorska ... ali (skoraj) vsa Evropa v enem kosu

Na začetku poti na Primorsko, še na vlaku na trasi bohinjske železnice, se podobe okolice skorajda niso spreminjale. Tudi ko sem na drugi strani tunela uradno zapustil Gorenjsko, sem bil...

Splošno / nedelja, 8. april 2007 / 07:00

S teranovih gričev v zavetje pokopaliških sveč

Naključja in uživanje vsakega trenutka naredijo še tako običajen izlet za posebno doživetje. Prva "čarovnija" je bila že jesen, ki je na pragu zime ponujala skoraj spomladansko sonce. Nekega jutra sem...

Splošno / nedelja, 8. april 2007 / 07:00

Recepti za jedi Primorske in Krasa ob različnih priložnostih

Janez Štrukelj je eden najbolj priznanih kuharskih praktikov in strokovnjakov v Sloveniji. Za seboj ima enainštirideset let praktičnih izobraževanj na Srednji kuharski šoli v Mariboru...

Splošno / nedelja, 8. april 2007 / 07:00

Primorska vinorodna dežela

Ko gre pogovor o našem vinu - o ljudeh, vinogradnikih in vinarjih, naj bo strokoven ali ljubiteljski, in o razdelitvi Slovenije na pridelovalna območja, nikakor ne moremo brez Primorske in njenih štir...