Na odprtju razstave v Šenčurju se je kar trlo obiskovalcev.

Cerkljanski likovniki razstavljajo v Šenčurju

V šenčurskem muzeju je razstavljenih 37 del šestnajstih članov Društva likovnikov Cerklje.

Društvo likovnikov Cerklje ta mesec razstavlja dela svojih članov v muzeju Občine Šenčur. Razstava z naslovom Dialog barve in oblike bo potekala samo še do nedelje, 23. septembra, zato si jo lahko ogledate še danes od 17. do 19. ure in v nedeljo med 10. in 12. uro.

Društvo likovnikov Cerklje sicer že sedem let združuje ljudi, ki jim je pri srcu likovna umetnost in bi na tem področju tudi sami radi pokazali svoj talent, svoje znanje pa bi radi nadgradili, dopolnili, je pojasnila predsednica društva Julka Hrovat. Dvakrat na mesec se zbirajo v osnovni šoli, ko o izdelkih, ki jih naredijo v prostem času in predvsem doma, izmenjajo mnenja.

»Občasno priredimo krajše tečaje, saj je treba spoznati nove tehnike in jih utrditi s praktičnim delom. Osnova vsega je seveda risanje in opazovanje stvari iz okolice, zato porabimo veliko ur. Učimo se torej medsebojno, z analiziranjem dogodkov iz likovnega sveta in z obveznim praktičnim delom,« pojasnjuje Hrovatova.

Društvo za delo napravi letni načrt, ki ga navadno uspejo realizirati; svoja dela pa potem pokažejo na dveh razstavah na leto. Letos so prvo pripravili junija, tokratna v Šenčurju pa je letošnja druga razstava, po drugi strani pa tudi prva, ki so jo do sedaj imeli izven občinskih meja. V šenčurskem muzeju je razstavljenih 37 del šestnajstih članov društva.

»Brez finančne pomoči občine in ugodnih sporazumov s šolo, bi životarili, veliko upanja za prihodnje pa imamo z obljubo, da dobimo ustrezno mesto v Petrovčevi hiši,« še pravi Hrovatova.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / nedelja, 22. april 2012 / 07:00

Povej, kaj sanjaš

»Sanjala sem, da sem prišla na obisk k moji sestrični, ki živi v hribih. Ob njeni hiši je tudi staro leseno poslopje - skedenj. Vsakokrat, ko pridem po poti do hiše, mi pogled obstane na tem s...

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / torek, 25. september 2007 / 07:00

Minister Žagar je odprl obrtno cono

Obrtna cona je pripravljena, da podjetniki v njej začnejo graditi. Gradnja športne dvorane na Trati po načrtih, kmalu začenjajo že drugo. Ob gradnji Poljanske obvoznice tudi več manjših cest.

Škofja Loka / torek, 25. september 2007 / 07:00

Še ena razprava o Kapucinskem predmestju

Škofja Loka – Kapucinsko predmestje skupaj s starim mestnim jedrom predstavlja novo mestno središče, je bilo glavno sporočilo še ene predstavitve predlaganega občinskega lokacijs...

Splošno / torek, 25. september 2007 / 07:00

Zavedajo se kulturne dediščine

Škofja Loka je že v sedemdesetih letih začela uveljavljati sistem varovanja kulturne dediščine. V občini so nedavno razglasili 21 novih kulturnih spomenikov.

Splošno / torek, 25. september 2007 / 07:00

Bogatejši ekološki otoki

Dela na obnovi starožirovske ceste so se začela. Načrte za nogometno igrišče bodo izdelali po sprejemu prostorskega plana.

Splošno / torek, 25. september 2007 / 07:00

Možnost oživitve Tavčarjevine

Podjetje Hosting edini ponudnik in izbran na razpisu, obstaja realna možnost oživitve Tavčarjevega dvorca in posestva Visoko. Nujna racionalizacija odvozov odpadkov.