Četverec brez

Hlebci kruha

Medkuršne debate na policah: »Šesti hlebec z leve: »Jest sem po 1,9 evra in sem frajer.« Polnozrnat desno spodaj: »Jest sem se pa podražu samo za 0,1 evra, imam pa šestnajst zrn manj kot prej.« Štručka v sredini: »Jest sem itak najdražja, po 2,1 evra, sam sem z'lo mehka in nežna. Polbel levo zadaj: »Jest sem pa še torkov po tastar' cen'.«

 

Slovenija

O nasvetih slovenskim turistom pred potovanjem v ZDA: »Štirinajst dni pred potovanjem se prvič cepite proti nevarni bolezni bushizem, ki vam lahko trajno nagrize možgansko skorjo. Teden dni pred odhodom cepljenje ponovite še drugič in če vam bo Bush še všeč, ostanite raje skriti na svojem domu.«

 

 

 

ZDA

O nasvetih ameriškim turistom pred potovanjem v Slovenijo: »Cepite se proti hepatitisu, ta se namreč v Sloveniji skriva po grmovju in napada ljudi še posebej v bližini večjih mest. Pijte le ustekleničeno in prekuhano vodo, ker iz pipe po vodi lahko priplava tudi kakšen ultramaratonec, ne kupujte hrane na tržnici, ker je v njej premalo kemičnih dodatkov …«

 

Iztok Podbregar

O zaslišanju ob prisluškovalni aferi: »Izjavljam, da o tem, kaj sem izjavil na zaslišanju, ne bom nič izjavil. Pravzaprav niti tega ne nameravam izjaviti, da ne bom nič izjavil o izjavah na zaslišanju. Napišite, da izjavljam, da nič ne izjavljam. To je torej moja izjava.«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sobota, 8. december 2018 / 12:44

NLB Skupina še naprej posluje z dobičkom

Kranj – NLB Skupina nadaljuje dobičkonosno poslovanje. V letošnjih prvih devetih mesecih je ustvarila 158,3 milijona evrov čistega dobička, pri tem pa so k njenemu dobičku več kot dve petini prispe...

Objavljeno na isti dan


GG Plus / ponedeljek, 9. maj 2016 / 20:37

Pod Storžičem diši po francoski in slovenski kuhinji

Vilo Bella, restavracijo, ki jo je pred leti na Srednji Beli odprla družina Klakočar, nato pa se je izmenjalo nekaj najemnikov, sta sedaj najela Francoza Celine in Sebastien Vermant, v kraj pod Storži...

Razvedrilo / ponedeljek, 9. maj 2016 / 20:36

ManuElla je odletela …

... stockholmski dogodivščini naproti. Švedski Stockholm bo namreč 10., 12. in 14. maja gostitelj treh večerov enainšestdesetega izbora za Pesem Evrovizije, na katerem se bo za zmago potegovalo dvainš...

GG Plus / ponedeljek, 9. maj 2016 / 20:23

Muzej, zazrt v prihodnost

V prostorih Infocentra Triglavska roža na Bledu bodo prihodnji četrtek tudi uradno odprli Antimuzej Dežela fizike, v katerem obiskovalca popeljejo skozi zanimivo predstavitev naravnih in fizikalnih po...

Gospodarstvo / ponedeljek, 9. maj 2016 / 20:09

Kako poslovati z Indijo

Poslovnež Davorin Likovič pravi, da indijska podjetja v Sloveniji ne iščejo kapitala, temveč znanje, tehnologije, »know-how«, mlade znanstvenike z dobrimi idejami. Indijski trg je ogromen, vrata slove...

GG Plus / ponedeljek, 9. maj 2016 / 20:07

Tatjanin pasijon v ljubljanski cerkvi

Fotografije križevega pota, ki jih je lani ob uprizoritvi Škofjeloškega pasijona posnela fotografinja Tatjana Splichal, sedaj trajno visijo v cerkvi v Podutiku. Avtorica je hvaležna za to priložnost:...