Ekipa Slovencev

Irci v podaljšku premagali Škote

Štiridnevno evropsko ekipno prvenstvo v golfu privabilo na blejsko igrišče reprezentance 18 držav. Slovenci 15., kar si štejejo za uspeh. Prihodnje leto bo prvenstvo na Irskem.

»Lani, na prvem ekipnem evropskem prvenstvu na Finskem nas še ni bilo zraven. Letošnji debi, s 15. mestom pa je, če upoštevamo dejstva, uspeh ekipe. Vedeti je treba, da je bil povprečni hendikep 108 igralcev 2,4 (!), naš pa 7. Le ekipa Luksemburga in Norveške je imela višjega od naših. Tudi štiridnevno igranje, prva dva dneva seštevna igra, druga dva dneva pa igra za posamezno luknjo, je zahtevno. Šteje pet najboljših rezultatov. Naš najboljši igralec je bil najstarejši reprezentant, Marjan Urh, ki je igral vse dni konstantno dobro,« pove o prvenstvu eden igralcev Marko Macura. Pod vodstvom kapetana ekipe, Borisa Kiklja so bili v reprezentanci še Miro Matičič, Jernej Pavlič, Silvo Lavrič, Viktor Mohorič in Marjan Urh.

Da je v golfu vse mogoče, so dokazali Irci, ki so najprej na zadnji luknji izenačili in s tem dosegli, da sta visoki Irec Hugh Smyth in Škot Stephen Ellis odšla igrat še dodatne luknje. Na prvi sta s paroma nadaljevala na drugo igralno polje in tudi tam se je videlo, koliko pomeni psihična stabilnost za sleherni udarec. Na tretji luknji je naredil napako Škot in Ircu se je nasmehnila zmaga.

Tretji na prvenstvu, ki so ga po organizacijski in izvedbeni strani Golf zveze Slovenije in blejskega golfskega igrišča, hvalili vsi po vrsti, so bili Angleži, ki so v finalni skupini premagali Francoze. V končni razvrstitvi so jim sledili Nemci, Italijani in Španci in nato preostale ekipe. Luksemburžani so bili zadnji.

Delegat Evropske golfske zveze, Portugalec Manuel Agrellos je predstavniku blejskega golf & country kluba in direktorju Sava hotelov Andreju Šprajcu izročil priznanje za vse, kar so naredili in hkrati priznanje EGZ ob letošnji 70-letnici igrišča. Prvenstvo je bilo zagotovo dobra promocija Slovenije, kar je v čustvenem govoru, ob podelitvi priznanj in naslova ekipnega prvaka, dejal kapetan Ircev Lindsay Shanks.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / četrtek, 14. september 2017 / 19:34

Odkupne cene mleka

Kranj – Po podatkih Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja so mlekarne julija letos za mleko, dostavljeno v mlekarno ter s 3,7 odstotka maščobe in 3,15 odstotka beljakovin, plačale v pov...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / petek, 23. marec 2018 / 00:07

Rešitev ali boj za stranke

Očitke ustanoviteljev portala Izberem.si, da večina upravnikov stavb od izvajalcev pobira nezakonite provizije, največja gorenjska upravnika zavračata in označujeta kot del oglaševalske taktike.

Gospodarstvo / petek, 23. marec 2018 / 00:07

Zlasti pozimi potrebujejo mir

Letošnja zima je s snegom in nizkimi temperaturami otežila življenje divjadi. Čeprav so živali prilagojene tudi na nizke temperature, pa bo naravna selekcija bistveno večja kot sicer, menijo na Lovski...

Razvedrilo / petek, 23. marec 2018 / 00:07

An flet’n večer in peklenska zabava

Tradicionalni marčevski koncert je v Tržiču ponovno navdušil, Dvorana tržiških olimpijcev pa je tokrat kot glavnega glasbenega gosta gostila Prifarske muzikante. Poklonili so se tudi pokojnemu Francu...

Gospodarstvo / petek, 23. marec 2018 / 00:04

Poudarek na razvoju prašičereje

V podjetju Meso Kamnik so prejšnji teden gostili župana Marjana Šarca. Predstavili so mu poslovanje in novo pakirno linijo, pogovarjali pa so se tudi o stavbi stare klavnice na Usnjarski, ki naj bi jo...

Nasveti / petek, 23. marec 2018 / 00:03

Pirin kruh s kefirjem in cimetovi polžki

Peka kruha še nikoli ni bila tako enostavna. Vse skupaj le zmešamo, nadevamo v pekač in malo počakamo. Iz pirine moke in kefirja dobimo tako dober kruh, da ga lahko jemo brez dodatkov in prav ničes...