Za petino večji dobiček

Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) Ljubljana je v prvem poletju ustvarila 7,4 milijona evrov dobička po obdavčitvi, kar je petina več kot v enakem lanskem obdobju.

Ljubljana – »Poslovanje banke v prvi polovici letošnjega leta je bilo zelo uspešno, saj smo dosegli vse zastavljene cilje in nekatere celo presegli,« je povedal dr. France Arhar, predsednik uprave BA-CA Ljubljana, in poudaril, da jim je kljub vse večji konkurenci 22 domačih in 29 tujih bank uspelo povečati obseg poslovanja. Obseg kreditiranja prebivalstva so v primerjavi z lanskim prvim polletjem povečali za dve petini (z 261 na 363 milijonov evrov), obseg posojil podjetjem pa za tretjino (s 799 na 1.067 milijonov evrov). Pri posojilih prebivalstvu so najbolj, za 63 odstotkov, porasla hipotekarna posojila, varčevalcem pa so kot novo obliko varčevanja ponudili strukturiran depozit.

Banka je v prvi polovici leta ustvarila 9,7 milijona evrov dobička pred obdavčitvijo oz. 18 odstotkov več kot enakem lanskem obdobju, po obdavčitvi je dobiček znašal 7,4 milijona evrov in je bil za 1,2 milijona oz. za petino večji kot v lanskem prvem polletju. Prihodki od obresti so se v primerjavi z lani še znižali, stroški poslovanja pa so bili predvsem zaradi uvajanja kapitalskih standardov po Baslu II, priprav na preimenovanje banke, izpopolnjevanja informacijskega sistema in dodatnih zaposlitev višji za pet odstotkov.

 

 

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / nedelja, 14. junij 2020 / 10:47

Najmanj vzorno živijo na Jesenicah

V Sloveniji so bile lani v povprečju pravnomočno obsojene 2,4 osebe na tisoč prebivalcev. Na Gorenjskem so imeli v letu 2018 največji delež obsojenih prebivalcev na Jesenicah.

Objavljeno na isti dan


Kultura / ponedeljek, 8. december 2008 / 07:00

Most med srednjeveškimi mesti

Škofja Loka - Na rojstni dan slovenskega pesnika Franceta Prešerna so v Škofji Loki odprli razstavo, ki ima več kot le umetniški pomen. V mali razstavni galeriji občine svoje ris...

Zanimivosti / ponedeljek, 8. december 2008 / 07:00

Muslimani praznujejo bajram

Muslimani, živeči v Sloveniji, v ponedeljek, 8. decembra, praznujejo enega od svojih največjih praznikov - kurbanski ali hadžijski bajram.

Splošno / ponedeljek, 8. december 2008 / 07:00

Glikemični indeks ne pomaga samo sladkornim bolnikom

Ena od prvih nalog, ki jih pred bolnike z na novo diagnosticirano sladkorno boleznijo tipa 2 običajno postavi zdravnik, je zmanjšanje telesne teže.

Kranj / ponedeljek, 8. december 2008 / 07:00

Stražiški kulturni teden

V Stražišču je minuli teden potekal kulturni teden.

Šenčur / ponedeljek, 8. december 2008 / 07:00

Zemlje za 3500 gradbenih parcel

V občini Šenčur je kar 176 hektarjev nepozidanih stavbnih zemljišč oziroma za več kot 3500 minimalnih gradbenih parcel.