Več kot 130 kolesarjev se je potegovalo za zmago na dirki za Zlato čipko.

Zlata čipka Aliču in Žakljevi

Na kolesarski dirki od Železnikov do Soriške planine sta bila najhitrejša Simon Alič in Rada Žakelj.

Železniki – Letošnja kolesarska dirka za Zlato čipko od Železnikov do Soriške planine v organizaciji ŠD Kamikaze je potekala v okviru akcije Slovenija kolesari. Kljub idealnemu vremenu je bilo na startu nekaj manj kolesarjev kot pretekla leta. Na tekmovalnem delu je nastopilo šest kolesark in 129 kolesarjev, pridružilo pa se jim je še 28 udeležencev rekreativnega dela prireditve. Pred razglasitvijo in žrebanjem nagrad so izvedli še tekmo za otroke s posebnimi potrebami.

Dirko za Zlato čipko je drugič dobil Simon Alič iz Poljan, ki je s časom 36 minut in 39 sekund postavil svoj rekord proge. »Za kaj več je bil tempo po ravnini do začetka vzpona prepočasen. Da bi šel sam naprej, se ne splača, saj izgubiš preveč moči. Nekaj manj kot dva kilometra pred ciljem sem ušel še edinemu tekmecu, ki mi je uspel slediti,« je bil zadovoljen Alič. Drugi je bil Grega Korošec (37:12) iz Kranja, tretji pa Goran Ikič (37:58) iz Ledinice pri Žireh. Pri ženskah je zmagala Rada Žakelj iz Žirov. Za progo je potrebovala 49 minut in 39 sekund. Organizatorji kolesarje vabijo, da se 30. septembra udeležijo zaključne prireditve Slovenija kolesari. Ena od tras bo namreč potekala od Železnikov do smučarskega centra Cerkno.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / ponedeljek, 23. april 2007 / 07:00

Prehitro začel sprint

Sp. Pirniče - Z dirko za VN Občine Medvode se je pod Šmarno goro v soboto začela domača sezona za kolesarje v mlajših kategorijah. Uspešni so bili gorenjski kolesarji, saj se jih...

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Na štartu ve, kako daleč je cilj

Tudi zato je Škofjeločan Lojze Primožič v svojem prvem poskusu uspešno opravil eno najbolj garaških športnih preizkušenj, imenovano ironman.

Železniki / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Zlata čipka Aliču in Žakljevi

Na kolesarski dirki od Železnikov do Soriške planine sta bila najhitrejša Simon Alič in Rada Žakelj.

Žiri / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Zbirka o utrdbah v žirovskem muzeju

V Stari šoli oziroma Muzeju Žiri so pred mesecem za dva konca tednov odprli zbirko Pozdravljeni, ljubitelji utrdb.

Železniki / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Železniki v znamenju čipk

Letošnji Čipkarski dnevi so v Železnike privabili okoli sedem tisoč obiskovalcev. Novost: razstava čipk na oknih v starem delu mesta.

Železniki / sreda, 1. avgust 2007 / 07:00

Letos šest občinskih nagrajencev

Na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku v Železnikih, ki je letos potekala v znamenju Janeza Evangelista Kreka, so listino častnega občana podelili doktorju medicine Jožetu Možganu.