Nova direktorica zdravstvenega doma

Nova direktorica Zdravstvenega doma Radovljica je Maja Petrovič Šteblaj s Trstenika.

Radovljica – V Osnovnem zdravstvu Gorenjske so po tem, ko je Marjana Grm v začetku leta umaknila kandidaturo za direktorico organizacijske enote Zdravstveni dom Radovljica, ponovili razpisni postopek. Na interni razpis se je kot edina s popolno vlogo prijavila Maja Petrovič Šteblaj s Trstenika, direktor zavoda Jože Veternik jo je imenoval za direktorico, po pridobitvi soglasja na majski seji občinskega sveta pa je 1. junija začela petletni mandat. Petrovič Šteblajeva se je v zdravstvenem domu zaposlila pred sedmimi leti, pred dvema letoma je prevzela vodenje dispanzerja za medicino dela, prometa in športa, 1. marca letos pa je postala vršilka dolžnosti direktorja.

Kot je zapisala v program dela in razvoja zavoda, letos skupaj z občino načrtujejo obnovo otroške in šolske ambulante ter sanitarij, posodabljanje doma pa naj bi nadaljevali tudi v prihodnjih letih. Obnovili naj bi ambulanto v Kropi in se vključili v iskanje rešitve za novo splošno ambulanto v Lescah. Na kadrovskem področju bo glavna naloga pridobiti pediatra in obdržati že zaposlene zdravnike, v prihodnjih letih pa mladim zdravnikom omogočiti dokončanje specializacije in jih vključiti v redno delo zdravstvenega doma. Program fizioterapije bodo razširili s ponudbo nadstandardne fizioterapevtske oskrbe na domu in s ponudbo tovrstnih storitev podjetjem. Ker se bo v prihodnje privatizacija v zdravstvu verjetno še nadaljevala, bo zdravstveni dom poskušal zagotoviti usklajeno delovanje javnega zavoda in zasebnih zdravnikov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Cerklje na Gorenjskem / petek, 20. junij 2008 / 07:00

Vrtec dražji za desetino

Dnevni program za otroke drugega starostnega obdobja v vrtcih Murenčki v Cerkljah in Zalog po novem stane 304 evre.

Objavljeno na isti dan


Cerklje na Gorenjskem / sobota, 23. avgust 2008 / 07:00

Neurje odkrilo šolo v Tunjicah

V soboto popoldne se je nad delom Gorenjske ponovno razbesnelo neurje s točo.

Kranj / sobota, 23. avgust 2008 / 07:00

Dijake bo pričakala topla malica

V večini gorenjskih srednjih šol so že zagotovili primerne prostore za razdeljevanje toplih obrokov.

Gospodarstvo / sobota, 23. avgust 2008 / 07:00

Tudi Elektro Gorenjska s tožbo na Vrhovno sodišče

Na Elektro Gorenjska so prepričani, da je odločba Urada za varstvo konkurence o usklajenem delovanju elektrodistributerjev neutemeljena.

Tržič / sobota, 23. avgust 2008 / 07:00

Povzpeli so se na Storžič

Kandidat za poslanca v državnem zboru stranke Zares iz Tržiča, novinar Darko Koren se je v sredo javnosti predstavil na prav poseben način.

Zanimivosti / sobota, 23. avgust 2008 / 07:00

Vodnik po poti bratov Zois

Planinska zveza Slovenije je te dni predstavila planinsko izletniški vodnik Pot Karla in Žige Zoisa. Pot, ki z Brda vodi prek gora v dolino Kokre, pa so simbolično odprli že spomladi ob dnevu zemlje.