Priznanja za krušne in mesne izdelke
Kranj – V Minoritskem samostanu na Ptuju so včeraj zaprli 18. državno razstavo Dobrote slovenskih kmetij. Na razstavi so kmečkim gospodinjam in gospodarjem za njihove prehranske izdelke podelili zlata, srebrna in bronasta priznanja, tistim, ki so za enak izdelek trikrat zapored prejeli zlato priznanje, pa znak kakovosti. Za enajst skupin izdelkov smo prejemnike priznanj že objavili, tokrat jih objavljamo še za mesne in za krušne izdelke. V skupini mesnih izdelkov je Miro Bajd iz Seničnega prejel bronasti priznanji za hamburger in za meso v mreži. Pri krušnih izdelkih sta zlato priznanje prejeli Andreja Hribovšek iz Motnika za pirin kruh brez kvasa in Marinka Pogačnik iz Godiča pri Stahovici za rogljičke. Srebrno priznanje so dobile Bernarda Hribar iz Kališa pri Stahovici za vaniljeve rogljičke, Silva Potočnik z Brezij za Skalarjev kruh, Slavka Šinkovec z Zgornjega Jezerskega za slane kvašene rogljičke, Olga Povšnar iz Kokre za orehovo potico, Nežka Demšar iz Krnic pri Novakih za beli kruh in Olga Tičar z Zgornjega Jezerskega za buhteljne, bronasto priznanje pa Marinka Pogačnik za orehovo potico, Ivanka Brodar s Hudega pri Radomljah za orehovo in pehtranovo potico, Urška Šranc z Belce za lešnikov kruh, Anica Robič iz Gozd Martuljka za Erjavčev kruh, Silva Potočnik za krompirjev kruh, Rezka Pangerc s Spodnjega Otoka za krofe, Slavka Šinkovec za pšenični kruh in Francka Ržek z Gorenjega Brda za flancate.