V Mengšu je z mozaiki različnih motivov okrašenih že prek štirideset kanalizacijskih jaškov.

Mozaiki s Plečnikovimi motivi

Mengeš - Mestni muzej Mengeš je minuli petek ob mednarodnem dnevu muzejev in Plečnikovem letu pripravil zelo izvirno likovno delavnico, ki je privabila številne Mengšane in tudi krajane od drugod. Skupaj s člani Kulturnega društva Franca Jelovška Mengeš so pred Jelovškovim spomenikom pripravili delavnico izdelovanja mozaikov s Plečnikovimi motivi na pokrove jaškov cestne kanalizacije. »V zadnjih petih letih smo z različnimi motivi okrasili že preko štirideset jaškov po vsem Mengšu in naš namen je postopoma polepšati prav vse. Tokrat smo si za motiv izbrali Plečnikove ornamente iz naše cerkve,« je povedal direktor muzeja Janez Škrlep.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / petek, 25. september 2015 / 14:23

Kranjčanka, št. 9

Kranjčanka, 25. september 2015, št. 9

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / četrtek, 24. september 2020 / 23:26

Medeni dan v Lescah

Vsako leto septembra v Lescah poteka čebelarski dan. In tudi letos te tradicije niso prekinili, so pa Festival medu in Dan medu v kulinariki izpeljali v prilagojeni obliki, v bolj butični izvedbi – ra...

Gospodarstvo / četrtek, 24. september 2020 / 23:21

Srečanje pridelovalcev koruze

Pridelovalci so si ogledali poskusni nasad koruze in prisluhnili predstavitvi letošnjih pogojev pridelovanja koruze in ekonomiki pridelovanja.

Železniki / četrtek, 24. september 2020 / 23:19

Lep obisk kljub omejitvam

Čeprav so bili okrnjeni, so 58. Čipkarski dnevi v Železnikih naleteli na lep odziv. Razstave klekljanih izdelkov so tokrat obogatile tudi punčke iz cunj.

Kranj / četrtek, 24. september 2020 / 23:17

Gluhi proslavili z razstavo

Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih za Gorenjsko AURIS Kranj je v prostorih Mestne občine Kranj priredilo slovesnost in razstavo ob 65-letnici svojega delovanja.

Šenčur / četrtek, 24. september 2020 / 18:51

Podelili so občinska priznanja

S polletnim zamikom so v Šenčurju praznovali občinski praznik. Štirje občinski nagrajenci in pet zlatih maturantov.