Nova bukvarna na Jesenicah

Že dober mesec je v trgovskem centru II na Titovi cesti 41 začela poslovati Bukvarna kot tretja poslovna enota antikvariata Eda Torkarja iz Radovljice. Gre za zanimiv kulturni projekt, ki bo morda pripomogel k boljšemu utripu omenjenega trgovskega centra. Bukvarna je trenutno odprta v popoldanskem času, med tednom od 17. do 19. ure, v soboto od 9. do 13. ure. Imajo tako čisto nove knjige (od založb) kot rabljene, toda zelo dobro ohranjene. Tudi cena je simbolična, samo tri evre za knjigo. Knjige odkupujejo po dogovoru, glede na interes bralstva ali iskanost posameznih del.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Tržič / sreda, 24. junij 2020 / 09:02

Plačljivi parkirišči v Dovžanovi soteski

Na junijski seji tržiškega občinskega sveta so potrdili uvedbo plačila parkirnine na dveh javnih parkiriščih na območju Dovžanove soteske.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / nedelja, 20. maj 2007 / 07:00

Slovo Četrtkanj

"Smrk smrk..." bodo četrtkovim zabavam za letos rekli študentje in dijaki. Medtem ko se za prve začenja izpitno obdobje polnih buč, je animator Klemen Bučan raje navrgel kar nekaj smešnih.

Zanimivosti / nedelja, 20. maj 2007 / 07:00

Ferrarijevi lepotci tudi na Gorenjskem

Ob 60. obletnici tovarne Ferrari iz Maranella so italijanski proizvajalci teh prestižnih luksuznih in tudi dirkalnih avtomobilov pripravili tako imenovani štafetni reli.

Splošno / nedelja, 20. maj 2007 / 07:00

Ponosni na uspehe pevskega zbora in hokejistov

Župan Tomaž Tom Mencinger je pripravil sprejem za člane Mešanega pevskega zbora Vox Carniolus ter hokejiste Hokejskega kluba Acroni.

Splošno / nedelja, 20. maj 2007 / 07:00

Mladi ustvarjalci na Torkarjevi koloniji

Na Osnovni šoli Koroška Bela so ustvarjali mladi umetniki iz petnajstih gorenjskih osnovnih šol.

Splošno / nedelja, 20. maj 2007 / 07:00

Med naj prostovoljci tudi Jeseničana

Faila Pašić Bišić in Valentin Peternel sta dobila priznanji Mladinskega sveta Slovenije za prostovoljno delo.