Motorist obležal pod avtomobilom

Škofja Loka - V petek ob 18.20 je v prometni nesreči v Škofji Loki umrl 30-letni Ljubljančan. Z motornim kolesom se je po Kidričevi cesti vozil proti Staremu Dvoru, za njim pa tudi 29-letni motorist iz Ljubljane. Pri Petrolovem bencinskem servisu na Trati sta dohitela 43-letnega voznika osebnega avtomobila iz Škofje Loke, ki je zavijal levo na bencinski servis, zaradi neprilagojene hitrosti pa motorista nista pravočasno zavrla. 30-letni motorist je zato padel na levi bok in z motorjem zdrsel v zadnji levi del avtomobila. Po trčenju je motor odbilo stran, voznik pa je ostal pod avtomobilom. Mlajši motorist se je vmes umikal in zaviral, nazadnje pa je prav tako padel na bok in zdrsel do pločnika na desni strani ceste. Starejši motorist se je v nesreči tako hudo poškodoval, da so ga s helikopterjem takoj odpeljali v Klinični center Ljubljana, kjer pa je kmalu umrl. Tudi drugega motorista so zaradi težkih ran z reševalnim vozilom odpeljali v klinični center, kjer je ostal na zdravljenju.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / ponedeljek, 30. maj 2016 / 14:08

Na črno čistila tudi inšpekciji

Čistilni servisi, ki izvajajo čiščenja tudi za državo in občine, pogosto grobo kršijo delovno zakonodajo. Čistilni servis, ki je pomagal pri čiščenju občinske stavbe v Kranju, si je npr. drznil na čiš...

Objavljeno na isti dan


Medvode / četrtek, 26. december 2019 / 17:09

Trideset slovesnih srečanj na Sv. Jakobu

V Knjižnici Medvode so odprli fotografsko razstavo ob tridesetletnici slovesnih srečevanj na Svetem Jakobu. Prvo srečanje je bilo že na dan razglasitve izidov plebiscita, trideseto bo ta četrtek.

Razvedrilo / četrtek, 26. december 2019 / 17:04

Filmski biseri

Festival filmov o športih in avanturah v naravi ter o naravi sami bo ta konec tedna v Kulturnem domu Bovec ponudil tudi razstavo fotografij Rožleta Bregarja izpod Everesta in z Denalija z Davom Karnič...

Mularija / četrtek, 26. december 2019 / 17:04

Nekatere so večne ...

V šolski knjižnici Osnovne šole (OŠ) Škofja Loka-Mesto so v začetku decembra pripravili razstavo o priljubljeni ilustratorki Jelki Reichman ob njeni osemdesetletnici.

Razvedrilo / četrtek, 26. december 2019 / 17:02

Srečanje zlatih krvavških smučarskih jubilantov

Decembra so se srečali krvavški učitelji smučanja, ki so pred petdesetimi leti opravili tečaj za izvajanje šole alpskega smučanja. Jubilej so počastili v znanem športnem gostišču Dežman na Kokrici.

Kultura / četrtek, 26. december 2019 / 17:02

Preč je zdaj to staro leto ...

... žiher smo veseli, je v polni dvorani Kulturnega doma Kropa tudi letos zapel združeni mešani pevski zbor Koledva in s staro kroparsko pesmijo zaključil letošnji tradicionalni koledniški koncert.