Dekletom sta nazdravila tudi Janez Kompare in Andrej Slavec.

Ženski hokejski žur

Gorenjske hokejistke so se od minule sezone poslovile z naslovom slovenskih podprvakinj. Srebrnim kolajnam, točkam v elitni mednarodni ženski ligi in šefovem jubileju so nazdravile v Hramu Gorjan v Komendi.

Tega da so praznovanja praviloma prijetni dogodki, seveda ni treba posebej poudarjati, če na enem mestu praznuje kopica krepkih deklet, pa je jasno, da dobre volje ne zmanjka. In katera dekleta bi bila lahko še bolj krepka kot gorenjske hokejistke, ki že leta vztrajajo na ledenih ploskvah doma in v tujini, čeprav za to ne dobijo nobene nagrade? Njihov zaslužek je zgolj dobra volja, ki jih spremlja od tekme do tekme, pa prijateljstvo in za konec sezone kolajne okoli vratu – če si jih seveda zaslužijo. In letos so si gorenjske hokejistke, ki so propadu hokejskih ekip na Bledu in na Jesenicah, skupaj igrale za ekipo HK Triglav, zaslužile naslov slovenskih podprvakinj (za Mariborčankami). Srebrne kolajne je dekletom na priložnostni slovesnosti na veliki četrtek okoli vratu obesil predsednik HK Triglav Emilijan Pavlin, vodja ekipe Cveto Hafner je vsem igralkam po vrsti stisnil roke, prav tako pa so jim nazdravili ostali vodilni Triglavovi možje na čelu s trenerjema Gorazdom Drinovcem in Mitjem Kernom, pa tudi Janez Kompare, Silvo Košnjek, Robert Potočnik, Andrej Slavec, Jure Ahačič in tehnični vodja ženske ekipe Pavle Hafner.

Nataša Pagon, Katarina Haus, Tatjana Sabolič, sestri Anja in Alenka Eržen, Nadja Vakaričič, Katarina Šlibar, Irena Kraner, Petra Dolinar, Špela Hafner, Suzana Hafner, Tjaša Ajdovec, Sandra Kunstelj, Nives Bergant, Tjaša Žilavec, Špela Globočnik in Nina Zupančič, ki so se v minuli sezoni pridno podile za ploščkom in polnile mreže nasprotnic ter si poleg naslova državnih podprvakinj v domačem prvenstvu zaslužile tudi dvanajst točk in deveto mesto v elitni mednarodni ženski ligi, pa so pripravile pravo presenečenje šefu Cvetu, saj so mu ob bližnjem srečanju z abrahamom prinesle torto v obliki hokejskega igrišča, na njem pa sliko njegove najljubše ekipe. Neutrudnemu Cvetu, brez katerega bi najbrž ženski hokej na Gorenjskem zadnja leta doživljal klavrne čase, so dekleta čestitala tudi s pesmijo (prebrala jo je najizkušenejša igralka v ekipi Tatjana Sabolič), Cveto pa je od klubskih prijateljev iz kranjskega Triglava dobil dres z novim znakom HK Triglava. »Tega bom s ponosom obesil v novo hokejsko dvorano,« je nasmejan povedal Cveto, ki se - tako kot dekleta in vsi ljubitelji hokeja – že veseli skorajšnje izgradnje nove ledene dvorane v Kranju.

 

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / četrtek, 15. julij 2021 / 16:53

Ulica dobrega sodelovanja

Pred kratkim so v zamejski občini Sovodnje ob Soči cesto poimenovali Ulica Škofja Loka.

Objavljeno na isti dan


Šport / ponedeljek, 9. april 2007 / 07:00

Darilo so si priigrali sami

Škofjeloški kegljači iz ekipe Termo Poleta so s pokalom za zmago v 2. kegljaški ligi in napredovanjem v 1. B ligo najlepše proslavili deseto obletnico kluba.

Šport / ponedeljek, 9. april 2007 / 07:00

Raje ima mraz kot vročino

Kolesar Save Vladimir Kerkez je z 2. mestom na dirki v Črni gori dosegel največji uspeh v karieri.

Prosti čas / ponedeljek, 9. april 2007 / 07:00

Ženski hokejski žur

Gorenjske hokejistke so se od minule sezone poslovile z naslovom slovenskih podprvakinj. Srebrnim kolajnam, točkam v elitni mednarodni ženski ligi in šefovem jubileju so nazdravile v Hramu Gorjan v Ko...

Prosti čas / ponedeljek, 9. april 2007 / 07:00

Bend z začetkom, sredino in koncem

Skozi glasbo, označeno kot post folk rock, so Katalena sodobni prenosniki ljudskih sporočil, ki jih iz zaprašene skrinje preteklosti obujajo v svojih pesmih.

Prosti čas / ponedeljek, 9. april 2007 / 07:00

Angelske sanje

Konec marca je v Ostrigi znova potekal predizbor za Rock Otočec, na katerem so zmagali gorenjevaški rockerji Angels Perfect Dream.