Dvajsetica za Goloba in Kadivca
Na Ptuju bo od 18. do 21. maja razstava Dobrote slovenskih kmetij. Prvi rezultati ocenjevanja so že znani.
Kranj – Gorenjski kmetje in kmečke gospodinje so se tudi tokrat izkazali in bodo na razstavi prejeli vrsto priznanj. Pri žganjih bodo zlato priznanje prejeli Vladimir Firbos iz Zasipa (dvakrat), Olga Debeljak z Jarčjega Brda, Janko Jeglič iz Podbrezij in Jože Blaznik iz Zgornje Besnice, srebrno priznanje Veronika in Ivan Habjan z Loga pri Škofji Loki, njun sovaščan Jože Čadež (dvakrat), Ivan Jeklar z Gorjuš, Mihael Kosmač z Dovjega, Aleš Jerala iz Podbrezij (dvakrat), Janez Kožuh s Svetega Florijana nad Škofjo Loko in Albin Košir s Topola pri Medvodah, bronasto priznanje pa Veronika in Ivan Habjan, Mihael Kosmač, Janez Potočnik iz Bukovega Vrha in Ivanka Kocjančič s Katarije pri Moravčah. Srebrno priznanje za suho sadje bosta dobila Janez Markuta iz Čadovelj ter Romana in Vinko Kimovec iz Bukovice pri Vodicah. In kdo so dobitniki priznanj za sadni sok? Zlato priznanje bo prejel Janez Gregorc iz Podbrezij, srebrno priznanje Janez Lotrič iz Kališ, Franci Jenko iz Valburge, Romana in Vinko Kimovec ter Albin Košir, bronastega pa Janez Markuta in Janko Jeglič. Tomo Nastran iz Radomelj bo dobil dve zlati priznanji za marmelado, Janez Markuta srebrno in Ančka Podbevšek iz Zgornjega Motnika bronasto. Za kis bo zlato priznanje prejel Anton Benedik iz Knapov, bronastega pa Tomo Nastran in Slavko Petek iz Tunjic. Pri ocenjevanju konzervirane zelenjave bosta zlato priznanje prejela Miha Golob z Brezij nad Kamnikom (dvakrat) in Robert Kadivec iz Hrastja. Obema je komisija prisodila najvišje možno število točk (dvajset), prvemu za pasterizirano rezano rdečo peso in drugemu za kislo repo. Srebrno priznanje bodo prejeli Milena in Jože Šink s Suhe, Robert Kadivec, Miha Golob (dvakrat) in Štefan Kern iz Velesovega, ki bo dobil še bronastega.