Na občnem zboru TD Lesce - v ospredju predsednik društva Zlatko Kavčič (desno) in župan Janko S. Stušek (Foto: Anka Bulovec)

Ponudili zamenjavo zemljišč

Turistično društvo Lesce je za ohranitev hipodroma na sedanji lokaciji ponudilo lastniku zamenjavo za zemljišča na območju načrtovanega turističnega centra Mivka.

Lesce – Leto 2006 zaradi slabega vremena ni bilo rekordno po turističnem prometu, je v soboto na 49. občnem zboru Turističnega društva Lesce dejal predsednik Zlatko Kavčič in navedel, da so v kampu Šobec beležili 75.038 nočitev ali devet odstotkov manj kot leto prej. Ob tem, ko so lani preuredili otroško igrišče ter s sanacijo savskih brežin pridobili najlepše prostore za kampiranje, jih v prihodnje čakata dve veliki naložbi – izgradnja nove restavracije ter kanalizacije in čistilne naprave. Ker je kampiranje »turizem ceste«, si pri graditelju avtoceste prizadevajo za postavitev usmerjevalnih tabel za kamp Šobec; nasprotujejo pa tudi predlogu, da bi med Lescami in Bledom zgradili štiripasovno cesto. V društvu so poleg podjetja Šobec ustanovili še dve – podjetje Turin, na katerega želijo prenesti zemljišča rekreacijskega parka Šobec ter premoženje društva v vrednostnih papirjih, in podjetje Turis, na katero naj bi prenesli zemljišča za stanovanjsko gradnjo (Plana, Dolina, Lesce jug) in za potrebe načrtovanega turistično rekreacijskega centra Mivka. Da bi ohranili hipodrom na sedanji lokaciji, so pripravljeni na zamenjavo zemljišč, po kateri bi turistično društvo postalo lastnik hipodroma, sedanji lastnik hipodroma, ki želi na tej lokaciji graditi hotel in apartmaje, pa bi pridobil zemljišča na območju Mivke. »Ena od možnosti je tudi ta, da z lastniki hipodroma ustanovimo skupno družbo in v okviru te družbe uresničimo vsaj svoje interese,« je dejal Zlatko Kavčič in izrazil upanje, da bo radovljiški občinski svet podprl takšno prostorsko strategijo, ki bo ohranila hipodrom in omogočila gradnjo na Mivki.

Na občnem zboru, ki sta se ga udeležila tudi radovljiški župan Janko S. Stušek in predsednik Slovenske turistične zveze Dominik Černjak, so podelili priznanja za urejenost hiš in lokalov. Prejeli so jih Jasna Ferkolj, Justina Franko, Darinka Medved, Bernarda Tošić, Magdalena in Vlado Radulović, stanovanjski blok Finžgarjeva 8 in restavracija Center, vsi iz Lesc, ter Rezka Kolman iz Hlebc, Polona Šmit iz Hraš in Slava Čop iz Studenčic.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / ponedeljek, 26. maj 2008 / 07:00

Svet priteka v Cymru in Anglijo

Združenega kraljestva nisem načrtoval obiskati še lep čas: drži se ga sloves drage države in kulturno gledano ni preveč razburljiva, saj preko popularnih medijev ves čas prevzemamo njihov način življe...

Objavljeno na isti dan


Kranj / sreda, 12. marec 2008 / 07:00

Sto deset let šolstva na Primskovem

Kranj - Letošnje leto je jubilejno leto šolstva na Primskovem pri Kranju, saj mineva 110 let, kar je prvič zazvonil šolski zvonec. Obenem je to tudi 30. rojstni dan Osnovne šole...

Šport / sreda, 12. marec 2008 / 07:00

Šestkrat prek 200, padec Gruberja

V Planici so danes, v sredo, preizkusili letalnico, najdaljši polet pa je uspel Norvežanu Johanu R. Evensenu.

Kranj / sreda, 12. marec 2008 / 07:00

Uživajo tudi v svetu pod vodo

Društvo za podvodne dejavnosti Kranj je eno najstarejših v Sloveniji, saj letos praznujejo že 35 let delovanja, člani pa so predvsem ljubitelji vode, podvodnega sveta in narave.

Splošno / sreda, 12. marec 2008 / 07:00

Vitamini in minerali

Strokovnjaki danes opozarjajo pred pretirano uporabo vitaminov in mineralov skozi daljši čas, ker lahko takšna raba celo ogroža zdravje ljudi.

Splošno / sreda, 12. marec 2008 / 07:00

Natančno preverite podatke informativnega izračuna

Po novem bodo zavezanci za dohodnino do konca maja prejeli informativni izračun. Če ne bodo odkrili napak, je zgodba z dohodnino za letos zaključena.