Na občnem zboru TD Lesce - v ospredju predsednik društva Zlatko Kavčič (desno) in župan Janko S. Stušek (Foto: Anka Bulovec)

Ponudili zamenjavo zemljišč

Turistično društvo Lesce je za ohranitev hipodroma na sedanji lokaciji ponudilo lastniku zamenjavo za zemljišča na območju načrtovanega turističnega centra Mivka.

Lesce – Leto 2006 zaradi slabega vremena ni bilo rekordno po turističnem prometu, je v soboto na 49. občnem zboru Turističnega društva Lesce dejal predsednik Zlatko Kavčič in navedel, da so v kampu Šobec beležili 75.038 nočitev ali devet odstotkov manj kot leto prej. Ob tem, ko so lani preuredili otroško igrišče ter s sanacijo savskih brežin pridobili najlepše prostore za kampiranje, jih v prihodnje čakata dve veliki naložbi – izgradnja nove restavracije ter kanalizacije in čistilne naprave. Ker je kampiranje »turizem ceste«, si pri graditelju avtoceste prizadevajo za postavitev usmerjevalnih tabel za kamp Šobec; nasprotujejo pa tudi predlogu, da bi med Lescami in Bledom zgradili štiripasovno cesto. V društvu so poleg podjetja Šobec ustanovili še dve – podjetje Turin, na katerega želijo prenesti zemljišča rekreacijskega parka Šobec ter premoženje društva v vrednostnih papirjih, in podjetje Turis, na katero naj bi prenesli zemljišča za stanovanjsko gradnjo (Plana, Dolina, Lesce jug) in za potrebe načrtovanega turistično rekreacijskega centra Mivka. Da bi ohranili hipodrom na sedanji lokaciji, so pripravljeni na zamenjavo zemljišč, po kateri bi turistično društvo postalo lastnik hipodroma, sedanji lastnik hipodroma, ki želi na tej lokaciji graditi hotel in apartmaje, pa bi pridobil zemljišča na območju Mivke. »Ena od možnosti je tudi ta, da z lastniki hipodroma ustanovimo skupno družbo in v okviru te družbe uresničimo vsaj svoje interese,« je dejal Zlatko Kavčič in izrazil upanje, da bo radovljiški občinski svet podprl takšno prostorsko strategijo, ki bo ohranila hipodrom in omogočila gradnjo na Mivki.

Na občnem zboru, ki sta se ga udeležila tudi radovljiški župan Janko S. Stušek in predsednik Slovenske turistične zveze Dominik Černjak, so podelili priznanja za urejenost hiš in lokalov. Prejeli so jih Jasna Ferkolj, Justina Franko, Darinka Medved, Bernarda Tošić, Magdalena in Vlado Radulović, stanovanjski blok Finžgarjeva 8 in restavracija Center, vsi iz Lesc, ter Rezka Kolman iz Hlebc, Polona Šmit iz Hraš in Slava Čop iz Studenčic.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / sreda, 28. december 2016 / 13:38

Pri mesu je zagorelo

Kovor – Na praznično božično dopoldne je zagorelo v stanovanjski hiši v Kovorju v občini Tržič. Gorelo je okoli dimnika v prostoru za prekajevanje mesa. Posredovali so gasilci PGD Bistrica...

Objavljeno na isti dan


Kronika / petek, 11. april 2014 / 11:53

Iskali so ga zaradi droge

Škofja Loka – Gorenjski policisti so ta teden zaradi kaznivih dejanj, povezanih z drogo, kazensko ovadili dve osebi. Brniški policisti so na letališču pri mejni kontroli obravnavali 60-letnega Alba...

Gorenjska / petek, 11. april 2014 / 11:50

Znano število prijav v srednjih šolah

Kranj – Na spletni strani ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so včeraj objavili stanje prijav za vpis v programe nižjega in srednjega poklicnega, srednjega strokovnega oziroma tehniškeg...

Razvedrilo / petek, 11. april 2014 / 11:12

Petdeset do sto

Slavc se vozi v spačku, ki od 0 do 100 km/h potrebuje 50 sekund. Sam jih ima do sto še enkrat toliko. Let.

Zanimivosti / petek, 11. april 2014 / 11:11

Neja med zajtrkom »prebere« Gorenjski glas

Ljubka Neja Havliček je tretjega aprila upihnila štiri svečke na torti in predvidevamo lahko, da je konec tedna izkoristila za praznovanje z družino in prijatelji. Da slučajno ne boste mislili, da...

Razvedrilo / petek, 11. april 2014 / 11:05

Iz gozda do gosta

Iz divjačine se da napraviti pravo kulinarično doživetje, kar so pokazali mojstri iz Kulinarične hiše Jezeršek ob obletnici podjetja Nimrod.