Domača tekma je nekaj posebnega

Tako pravi dolgoletni reprezentant Mitja Valenčič, ki je bil s 17. mestom v slalomu in 26. mestom v veleslalomu naš najboljši na 46. Pokalu Vitranc.

Kranjska Gora – Čeprav naši smučarji na domači tekmi niso posegli po mestih v prvi petnajsterici, pa je bil temu še najbliže 29-letni Triglavan Mitja Valenčič, ki pa je – po začetnih težavah s smučarskimi čevlji - svoj rezultat letošnje sezone dosegel z 9. mestom na veleslalomu v Åreju.

Je domača tekma zate drugačna od številnih drugih v sezoni?

»Tekmovati na domačem terenu je zagotovo prednost, čeprav bi si tako jaz kot vsi prijatelji iz reprezentance želeli, da bi lahko tukaj več trenirali. Žal to ni bilo možno, saj smo na tej progi opravili zgolj dva treninga. Je pa domača tekma za vse nas nekaj posebnega. Je pač domače vzdušje in – poleg svetovnega prvenstva – za nas Slovence zagotovo najpomembnejša tekma sezone.«

Si pričakoval, da boš na svetovnem prvenstvu letos naš najboljši alpski smučar?

»Nisem pričakoval, želel pa sem si. Računal sem le, da bo to lahko kakšna boljša uvrstitev kot zgolj deveto mesto. Saj ne, da s to uvrstitvijo ne bi bil zadovoljen, jaz sem bil zelo vesel, saj je bil to moj rezultat kariere v veleslalomu. Odziv javnosti pa je bil nato čisto drugačen in slišali smo veliko kritik.«

Kako na vas tekmovalce vplivajo kritike na račun rezultatov?

»Nikakor nam ni lahko. Jaz se skušam čim bolj izogibati časopisom … Morda si te stvari jemljem preveč k srcu. Boli pa me, če so napisane neresnice, če komentirajo ljudje, ki o smučariji nimajo pojma.«

Tudi obisk na tekmi v Kranjski Gori bi bil gotovo večji, če bi bilo več dobrih rezultatov vas, domačih smučarjev?

»Gotovo je to res, z rezultati med sezono pač nismo navduševali. Se pa vseeno zahvaljujem vsem, ki so nas kljub temu prišli bodrit in verjamejo v nas.«

Tebi bo največja spodbuda za novo sezono gotovo rezultat iz Åreja?

»Vsekakor je ta rezultat dokaz, da zmorem poseči tudi precej više, kot sem uvrščen. Vendar pa sem trenutno utrujen tako fizično kot psihično, nato pa bom razmišljal kako naprej.«

Te morda pred novimi pripravami spodbujata tudi vztrajnost in letošnji uspeh Andreja Jermana?

»Seveda, želja po uspehu vsakogar od nas vedno znova žene naprej. Treniramo in garamo za to, da bi enkrat stali na najvišji stopnički. Andreju je to letos uspelo, iz vsega srca mu to privoščim in tudi sam sem vesel njegovih rezultatov. Upam pa, da bom tudi jaz kdaj stal na zmagovalnem odru.«

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / nedelja, 11. december 2011 / 07:00

Nova embalaža za slovenske izdelke

Ljubljana - Mercator slovenskim kmetom in manjšim pridelovalcem ponuja partnerstvo pri zagotavljanju primerne embalaže, da bi živila slovenskega izvora, pridelana na kmetijah, hi...

Objavljeno na isti dan


Kamnik / četrtek, 8. januar 2009 / 07:00

Župan obdaril brezdomce

Po podatkih centra za socialno delo je v Kamniku pet brezdomcev, še več je takšnih prostovoljno.

Nasveti / četrtek, 8. januar 2009 / 07:00

Ustvarjalnost matere Narave

Spodmoli v Sočergi (410m) - S snegom prekrita Gorenjska in nizke temperature so pogosto razlog, da gremo tudi pozimi na Primorsko. Če ujamemo dan, ko ne piha burja in sije sonček, je pred nami lahko č...

Zanimivosti / četrtek, 8. januar 2009 / 07:00

Pomoč Natovim silam

Kranj – V vojašnici v Kranju je bila v ponedeljek slovesnost ob primopredaji dolžnosti Natovih odzivnih sil (NRF) med 11. in 12. enoto v pripravljenosti Slovenske vojske (SV). Pr...

Nasveti / četrtek, 8. januar 2009 / 07:00

Lahke jedi za ponovoletne dni

Med novoletnimi prazniki smo jedli preveč, zato z zdravo prehrano poskrbimo za očiščenje organizma.

Nasveti / četrtek, 8. januar 2009 / 07:00

Kisla repa

Kisla repa prav tako kot kislo zelje najbolj prija v pozni jeseni in pozimi, še posebej zato, ker je zelo bogata z vitaminom C.