Župan Bleda Janez Fajfar in predsednik Veslaškega kluba Bled dr. Peter Fajfar, sicer brata, sta prepričana, da bo kandidatura Bleda za svetovno prvenstvo uspešna.

Čas je za Bled

"It´s time for Bled" so v predstavitveni bilten ob kandidaturi za svetovno prvenstvo v veslanju leta 2011 zapisali organizatorji, ki so podporo za prvenstvo dobili tudi pri vladi in v turističnem gospodarstvu.

Veslaška zveza Slovenije je skupaj z Veslaškim klubom Bled in Občino Bled na Mednarodno veslaško zvezo uradno vložila kandidaturo za organizacijo svetovnega prvenstva v veslanju 2011. V primeru uspešne kandidature, za katero se potegujeta še Luzern in Amsterdam, bi Bled gostil prvenstvo med 24. avgustom in 4. septembrom 2011.

»Zavedamo se, da bo za uspešno izvedbo tako velikega tekmovanja ena naših glavnih nalog posodobitev veslaškega centra in sedanje infrastrukture, saj je vse skupaj že pošteno načel zob časa. Veslaški center smo začeli graditi že leta 1956, ga kasneje ob velikih tekmovanjih prenavljali, zadnja leta pa je v vedno slabšem stanju. Tako so tribune stare prek petdeset let in niso ne estetske in ne funkcionalne. Potreben bo tudi nov sodniški stolp, povečana čolnarna in prenova vseh drugih spremljajočih objektov. Dela se bomo lotili čim prej, saj smo se za obnovo odločili, tudi če ne pridobimo svetovnega prvenstva leta 2011. Četrtino denarja zanjo imamo že zagotovljenega, načrtovana investicija pa je vredna okoli dva milijona evrov in naj bi bila končana do leta 2009, ko naj bi na Bledu pripravili tudi tekmo svetovnega pokala,« je načrte organizatorjev razkril predsednik blejskega veslaškega kluba Peter Fajfar, predsednik VZS Tomo Levovnik pa je pojasnil, da so se tako pri zvezi kot v blejskem klubu in na Občini Bled hitro zedinili o kandidaturi, ki ne bo pomembno zgolj za razvoj veslaškega športa, ampak tudi za turistično gospodarstvo. »Nismo »štartali« s figami v žepu, pripravili smo vse potrebno za kandidaturo in dobili soglasje vlade,« je tudi poudaril Tomo Levovnik.

»Takšnega naravnega okolja za veslaško tekmovanje, kot je na Bledu, na svetu preprosto ni. Zato smo prepričani, da je čas za Bled,« je povedal župan Bleda Janez Fajfar, v. d. direktorice Turizma Bled Eva Štravs Podlogar pa je pojasnila, da si na Bledu v tem času obetajo prek trideset tisoč nočitev.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / četrtek, 16. maj 2013 / 15:42

Potnike prevažal v neregistriranem avtobusu

Kranj - Kranjski prometni policisti so v okolici Kranja ustavili in kontrolirali 48-letnega voznika avtobusa iz Kranja, ki je med prevozom oseb vozil neregistrirano vozilo, na avtobusu pa...

Objavljeno na isti dan


Kranjska Gora / četrtek, 16. junij 2022 / 17:25

Poletna muzejska noč bo športno-plezalna

Mojstrana – Letošnja Poletna muzejska noč v soboto, 18. junija, bo športno-plezalno obarvana, so sporočili iz Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani. Od 16. do 20. ure boste plezali na plezalne...

Jesenice / četrtek, 16. junij 2022 / 17:24

Dve novi pohodniški poti

V sklopu projekta Pohodniške poti v občini Jesenice so uredili dve novi poti, in sicer Koroška Bela–Malnež in Koroška Bela–Potoki.

Gorje / četrtek, 16. junij 2022 / 17:22

Obravnavali predlog občine

Zgornje Gorje – Gorjanski svetniki so na junijski redni seji obravnavali in po prvem branju sprejeli predlog odloka o pogojih za podelitev koncesije za žičniške naprave na Zatrniku, ki ga je Občina...

Kranjska Gora / četrtek, 16. junij 2022 / 17:20

Festival Goroventure

Mojstrana – V Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani bo od 22. do 26. junija potekal tradicionalni festival Goroventure, in to znova »v živo«. Kot so povedali v muzeju, bodo letos program razširi...

Nasveti / četrtek, 16. junij 2022 / 17:18

Pita in testenine z dimljenim lososom

Za pripravo poletne pite potrebujemo: 1 zavitek listnatega testa (približno 250 g), 200 g skute, 100 sira feta, 1 jajce, 2 stroka česna, 2 žlici olivnega olja, sol in poper, pol žličke suhega origa...