Petra Klinar

Dodatne aktivnosti za otroke na smučišču

Petra Klinar s Plavškega Rovta je v raziskovalni nalogi proučila možnosti dodatnih aktivnosti za otroke ob žičnici Španov vrh.

Aktivnosti za najmlajše, ki bi jih lahko organizirali na smučišču Španov vrh, so po Petrinem mnenju smučanje, tek na smučeh, sankanje, deskanje na snegu in krpljanje. Glavni cilj tovrstnih aktivnosti bi bila zabava in druženje na snegu ter varstvo otrok, ne pa učenje profesionalnih smučarskih veščin.

Eno od raziskovalnih nalog, ki jih je financirala Občina Jesenice, je pripravila študentka tretjega letnika razrednega pouka Petra Klinar s Plavškega Rovta. V nalogi je proučila možnosti za razvoj dodatnih aktivnosti za otroke ob žičnici Španov vrh. »V Bohinju sem videla, da imajo

tovrstno ponudbo za najmlajše dobro razvito, medtem ko na Španovem vrhu razen smučarskega vrtca česa podobnega nimajo. Tako sem navezala stik z alpsko šolo v Bohinju in podjetjem PAC, ki organizira dejavnosti za otroke, razdelila sem vprašalnik med učitelje športne vzgoje in starše, v katerem sem jih spraševala, ali bi bili zainteresirani za takšne aktivnosti. Povezala pa sem se tudi z Zavodom za šport Jesenice, ki upravlja smučišče Španov vrh,« je povedala Petra. Anketa med starši je pokazala, da bi bili zainteresirani za vključitev otrok v tovrstne dejavnosti na smučišču, prav tako so se Petrini predlogi zdeli zanimivi učiteljem športne vzgoje. Tudi na Zavodu za šport Jesenice so z zanimanjem sprejeli raziskovalno nalogo in Petrine zamisli, sicer pa so lani že sami uvedli vrtec na snegu, imajo pa tudi krajšo otroško vlečnico. A pokazalo se je kar nekaj problemov, eden glavnih je dostopnost smučišča, kajti najmlajši se z enosedežnico ne smejo peljati. Poleg tega bi za organiziranje dejavnosti za otroke morali urediti ravne odseke smučišča, kar bi bilo izvedljivo le na Črnem vrhu. Zagotoviti bi bilo treba tudi primerno gostinsko ponudbo za otroke, še največja težava pa je financiranje, zlasti glede na socialni status pretežnega dela Jeseničanov, je še ugotovila Petra. Kljub temu pa je prepričana, da bi na Zavodu za šport Jesenice lahko uporabili nekatere ideje iz njene raziskovalne naloge, so se pa že pogovarjali, da bi Petra, ki se je lotila tudi pridobitve naziva smučarski učitelj, sodelovala kot animatorka otrok v vrtcu na snegu. Žal pa zaradi pomanjkanja snega letos to ne bo uresničljivo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / torek, 19. april 2022 / 07:52

Začetek predčasnega glasovanja

Pred nedeljskimi volitvami v državni zbor so se danes odprla volišča za predčasno glasovanje. V petek bomo objavili rezultate javnomnenjske raziskave o volilnem razpoloženju Gorenjcev.

Objavljeno na isti dan


Šport / sreda, 17. junij 2009 / 07:00

V Kamniku 16. shod slovenskih vaterpolistov

Letno kopališče Pod skalo v Kamniku bo v soboto že šestnajstič zapored prizorišče zbora slovenskih vaterpolistov.

Kranj / sreda, 17. junij 2009 / 07:00

Najbolje v bazen ali Čukov bajer

Pred začetkom letošnje kopalne sezone so pri Zavodu za zdravstveno varstvo Kranj ugotovili, da je najbolj čista voda v Čukovem bajerju, najbolje pa je nadzorovan bazen, ki ga za kopalce odprli včeraj.

Gospodarstvo / sreda, 17. junij 2009 / 07:00

Bohorič predsednik nadzornega sveta Abanke

Kranj - Nadzorni svet Abanke Vipa je na ustanovni seji za novega predsednika imenoval Janeza Bohoriča, predsednika uprave Save Kranj, za njegovega namestnika Branka Pavlina, pred...

Kronika / sreda, 17. junij 2009 / 07:00

Sodišče bo poslušalo prisluhe

Sojenje domnevnima roparjema Boštjanu Razingarju in Amirju Bešiću se je v petek zaradi spremembe v sestavi sodnega senata začelo znova.

Prosti čas / sreda, 17. junij 2009 / 07:00

Pevka s svojimi čevlji

Najprej je Playboy v Ljubljani pripravil zabavo za VIP-ovce, kakšen teden kasneje pa za smrtnike. Izbrali so tudi dekle letošnjega leta. Nina Osenar napoveduje izid prvega albuma za letošnjo jesen, im...